SEGRE

Successos

Nova agressió d'un intern de la presó de Lleida a un funcionari

Els sindicats exigeixen "més personal" i mesures perquè l'agressió no quedi impune

Imatge d’arxiu del centre penitenciari de Ponent.

Imatge d’arxiu del centre penitenciari de Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comissions Obreres (CCOO) Lleida i La Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) han denunciat una agressió d'un intern del mòdul 6 del Centre Penitenciari de Ponent a un funcionari.

Segons els sindicats, els fets han passat aquest diumenge al matí quan el pres, de complexió forta, ha donat un cop de puny al cap d'unitat del mòdul, que li ha provocat diverses fractures en el globus ocular i en la zona del pòmul esquerra. Afegeixen que el pres té problemes psiquiàtrics i que durant el temps que fa que està al centre ha protagonitzat "nombrosos incidents violents" contra els treballadors. L'intern compleix una condemna per atemptat contra l'autoritat de tres anys i mig.

Des de CSIF expliquen que el treballador de la presó ha estat traslladat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida per la gravetat de les lesions. El funcionari resta en observació i en ingrés hospitalari i, en funció de la seva evolució mèdica, no es descarta que hagi de ser traslladat a l'hospital Vall d'Hebron per a realitzar-li una intervenció quirúrgica maxil·lofacial.

Davant d'aquests fets els sindicats exigeixen mesures contundents per evitar nous incidents d'aquest tipus. Des del CSIF exigeixen una "resposta rotunda" a la conselleria de Justícia per acabar amb les agressions als funcionaris penitenciaris.

De la seva banda, Comissions Obreres de Lleida demana a la direcció del centre i a la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima que prenguin mesures legals perquè aquesta agressió "brutal" no quedi impune. CCOO també exigeix més personal al centre. En aquest sentit, denuncia que l'agressió s'ha produït en un mòdul on una dotació d'uns quatre funcionaris "han de mantenir l'ordre i la seguretat amb una població de 80 o 90 interns".

tracking