SEGRE

EQUIPAMENTS COMERÇLES CLAUS

Paeria i Adif acorden impulsar els tràmits per a un gran centre comercial a l'estació

Després que una empresa de Lleida hagi presentat el projecte d'un de 55.000 metres quadrats amb 140 locals que inclou el cobriment de les vies || Preveuen convocar un concurs públic l'any que ve

Imatge virtual d’un dels accessos al centre comercial que Smart Habent i SCCE proposen fer a l’estació de trens.

Imatge virtual d’un dels accessos al centre comercial que Smart Habent i SCCE proposen fer a l’estació de trens.SMART HABENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament i Adif han acordat impulsar els tràmits per possibilitar la implantació d’un centre comercial a l’entorn de l’estació després que l’empresa lleidatana Smart Habent i la Societat de Centres Comercials d’Espanya (SCEE) hagin presentat un projecte per construir un de 55.000 metres quadrats que inclou el cobriment de les vies, com va avançar en el seu dia aquest diari.

El desenvolupament del pla especial de l’estació i la instal·lació d’un centre comercial porten més d’una dècada paralitzats, després que fracassés la temptativa d’un grup d’empresaris locals de construir-ne un al costat del carrer Roger de Llúria, molt més modest que el que plantegen Smart Habent i SCEE. Un portaveu d’Adif va afirmar que han rebut la proposta i “l’estem estudiant per veure’n la rendibilitat als terrenys i si tindria afectacions en el funcionament de l’estació”.

Per la seua part, l’ajuntament també sospesa la viabilitat del pla.L’acord entre Adif, que és el propietari dels terrenys, i la Paeria deixa en mans d’aquesta última la gestió de tots els tràmits urbanístics. En aquest sentit, la previsió és que l’any vinent es convoqui un concurs per a la construcció d’un centre comercial d’acord amb determinats paràmetres que es fixaran a les bases. El guanyador, ja sigui el projecte de Smart Habent o un altre, serà el que podrà dur-se a terme.

El projecte de Smart Habent i SCEE proposa construir un centre comercial que cobreixi les vies del tren amb 110 locals comercials, 26 de restauració i entre 3 i 5 establiments de lleure. Per això, l’empresa faria una inversió de 170 milions d’euros directes i uns altres 30 d’indirectes i també contempla construir entre 1.800 i 2.000 places d’aparcament.

D’altra banda, les dos empreses asseguren que “ara la pilota és a la teulada de la Paeria i Adif”, però diuen que, en el millor dels casos, el centre comercial podria ser una realitat a finals del 2024.

El centre comercial tindria uns 900 metres de façana i també serviria per unir Pardinyes amb el centre de la ciutat.

Imatge virtual d’un dels accessos al centre comercial que Smart Habent i SCCE proposen fer a l’estació de trens.

Imatge virtual d’un dels accessos al centre comercial que Smart Habent i SCCE proposen fer a l’estació de trens.SMART HABENT

tracking