SEGRE

Pla per a la integració de joves sense família que viuen al carrer

Projecte de la Paeria dotat amb 468.000 € del Govern que facilita un pis temporal

Imatge d’arxiu del centre Jericó.

Imatge d’arxiu del centre Jericó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria impulsa el Projecte Sostre 360º, un servei d’intervenció integral d’atenció social a joves en situació de vulnerabilitat al carrer, és a dir, sense llar. Està destinat a fomentar-ne la inclusió, emancipació i autonomia personal i inclou habitatge temporal i acompanyament especialitzat. El pressupost de licitació és de 468.765, 72 euros i la durada del contracte serà d’un any, del 26 de gener del 2022 al 25 de gener del 2023, amb una possible pròrroga de deu mesos. El concurs ha rebut una única oferta.

L’informe previ indica que els menors de 25 anys que dormen al carrer representen un perfil d’alt risc “incrementant els consums de tòxics i problemes de salut, així com l’augment de la inseguretat ciutadana”. D’altra banda, el pla detalla que molts dels que van arribar com a menors no acompanyats acaben al carrer al complir els 18 anys i apunta que els recursos actuals d’allotjament d’urgència, com l’hostal Jericó o els pavellons per al pla Iglú o l’acollida de temporers, “no són adequats per abordar les problemàtiques d’aquests joves, que requereixen un suport i un acompanyament educatiu intens i una acollida habitacional pròpia i molt més personalitzada i integral”.

Projecte Sostre 360º està subvencionat al cent per cent per la Generalitat i en principi permetia atendre deu joves, però gràcies a una addenda de l’agost s’ha pogut ampliar a vint. El servei s’oferirà tots els dies de l’any i contemplarà allotjament, manutenció i suport socioeducatiu, orientació juridicoadministrativa sobre i sobre salut física, mental i/o addiccions, acompanyament per a la seua inserció laboral, lleure, cultura i esports.

En definitiva, tots els aspectes perquè aconsegueixin ser autònoms i integrar-se a la ciutat. El projecte contempla també intervenció de carrer per adherir nous joves. Està previst contractar dos equips, que estaran formats cada un per dos integradors socials i dos educadors socials, així com per un coordinador a mitja jornada.

tracking