SEGRE

L'ajuntament de Lleida crearà un centre d'atenció a les sexualitats

Oferirà cobertura global i integral de les necessitats afectives i sexuals del jovent, segons la Paeria

Imatge d'arxiu de la façana de la Paeria de Lleida.

Imatge d'arxiu de la façana de la Paeria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Lleida crearà un centre d'atenció a les sexualitats com a espai assistencial per donar resposta a les inquietuds del jovent i per promoure educació i informació en aquest àmbit. L'aposta és oferir una cobertura global i integral de les necessitats afectives i sexuals del jovent amb aquest servei que es presenti com un entorn amigable, acollidor i que faciliti el diàleg i la confiança. El Centre de Sexualitats, que s'ubicarà al costat de l'Associació Antisida de Lleida, pretén aglutinar un servei eficient i eficaç per atendre les necessitats específiques dels i les joves, en què es pugui facilitar l'accés, parlar el mateix llenguatge i donar un servei útil i proper. La Diputació de Lleida aportarà 180.000 euros al projecte.

Les necessitats de la joventut actual demanden poder fer un abordatge de l'afectivitat i la sexualitat, basant-se en els drets de la salut sexual i reproductius dels joves i adolescents i creant centres de salut accessibles, equitatius i apropiats per arribar a la població clau. Quan es fa referència a la salut sexual sovint s'obliden àmbits positius, com ara el desenvolupament, l'exploració i el coneixement personal, que cal cobrir de manera coordinada, assenyalen des de la Paeria.

Per això, l'objectiu principal d'aquest recurs és fomentar l'educació afectiva sexual, fer prevenció i sensibilització per reduir la taxa de noves infeccions transmissibles sexualment i garantir l'accés universal als serveis de salut sexual i reproductiu, incloent la planificació familiar. També ha de treballar per a la integració de la salut reproductiva en els estratègies i els programes nacionals i facilitar informació i educació en la matèria.

El centre pretén cobrir un buit a la ciutat en l'àmbit de la salut sexual i reproductiva. Actualment, hi ha dos espais on el jovent pot adreçar-se, l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) i l'Associació Antisida de Lleida. No obstant això, l'Ajuntament vol crear un espai d'atenció diferenciada i específica per a adolescents i joves en tot allò que té a veure amb la salut sexual.

El projecte del Centre d'Atenció a les Sexualitats proposa com a espai físic d'atenció el local del costat de l'Associació Antisida Lleida, donat que aquesta entitat també participarà aportant la seva expertesa i l'atenció professional. Entre els serveis que s'hi planificaran, hi ha informació sobre Infeccions de transmissió sexuals; proves de detecció de VIH, sífilis, clamídia, gonorrea, hepatitis C; servei específic en LGTBI/HSH i tallers sobre sexualitat, entre altres. L'equip operatiu serà multidisciplinari, format específicament en sexualitats.

El projecte compta amb una subvenció de la Diputació de Lleida, per un import de 180.000 euros, perquè es pugui ubicar i condicionar l'espai físic. També es treballarà per tal de fer xarxa en l'àmbit institucional i associatiu.

tracking