SEGRE

SERVEIS EQUIPAMENTS

Aquest és l'alberg per a sensesostre que Lleida habilita a partir de dijous

La Paeria posarà en marxa el Pla Iglú pel fred en un dels pavellons || Amb servei de dutxes, bugaderia i consigna

Preparació del Pla Iglú l’any passat al pavelló 4 de la Fira.

Preparació del Pla Iglú l’any passat al pavelló 4 de la Fira.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria tornarà a habilitar a partir de la nit de dijous un dels pavellons de Fira de Lleida com a alberg nocturn amb un centenar de places per allotjar sensesostre a causa de l’arribada del fred en el marc del Pla Iglú, segons va confirmar l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. “Aquest servei d’allotjament d’urgència hivernal es posarà en marxa la nit del 4 al 5 de novembre”, va explicar l’alcalde a Lleida TV, i va afegir que “sempre que les temperatures baixin dels dos graus o bé hi hagi condicions meteorològiques especialment adverses, com ara el vent, la Guàrdia Urbana i els serveis socials aniran a fer una recerca activa de les persones per animar-les que s’hi acullin [a aquest servei d’alberg]”. Pueyo va assegurar que “s’habilitarà un pavelló amb les màximes condicions de dignitat i serveis que podem oferir”.

L’any passat es va habilitar el pavelló 4. La Paeria va licitar la gestió d’acollida nocturna del Pla Iglú per 354.682 euros, amb la previsió que finalitzi el 30 d’abril del 2022 i amb el qual s’oferiran 100 places com a màxim. Segons consta al contracte, hi haurà d’haver un professional des de les 18.00 hores fins a les 00.00 per poder realitzar el servei de dutxes i d’acollida nocturna (serà a partir de les 20.00 h) i de 08.00 a 09.00 hores per afavorir la sortida i l’acompanyament diürn fora de l’allotjament. A més, també hi haurà d’haver una persona de l’empresa responsable amb un telèfon de guàrdia localitzable per si hi ha algun tipus d’urgència. També hi haurà un servei de consigna, un espai d’autoservei per poder fer la bugada i un espai de menjador per al dinar i el sopar.

Quan les temperatures baixin dels 2 graus, es farà una recerca activa de persones sensesostre

Tant el Pla Iglú com el servei d’acollida a temporers a la campanya de la fruita s’han habilitat oferint en els últims anys els pavellons de Fira de Lleida, però el govern de la Paeria ja ha decidit que tan aviat com estigui construït l’alberg a Pardinyes s’oferiran allà. Es tractarà un “edifici comunitari multiusos” amb un total de 120 places.

tracking