SEGRE

COMERÇOS BALANÇ

Festiu d'obertura permesa amb poques vendes a l'Eix Comercial de Lleida

Menys afluència que en un laborable

Imatge de persones que ahir a la tarda passejaven per l’Eix Comercial.

Imatge de persones que ahir a la tarda passejaven per l’Eix Comercial.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El balanç de l’obertura comercial el dia de Tots Sants va ser molt fluix. Els comerços van poder obrir ahir en el que va ser el primer festiu permès després de l’estiu, sense restriccions d’aforament per la Covid i previ al Black Friday, que se celebra el 26 de novembre. Tanmateix, no hi va haver una bona afluència de clients.

A l’Eix Comercial van obrir bona part de les botigues, que van explicar que al matí “no va venir ningú”. A la tarda, malgrat que hi havia més gent passejant, la gran majoria de comerços, ja sigui franquícies o no, van assegurar que van vendre menys que un dia hàbil. Tot i així, hi havia més moviment al carrer Major que als carrers Sant Antoni, Carme i Magdalena.

Els pròxims festius d’obertura permesa són el 28 de novembre, el diumenge posterior al Black Friday, i els dies 6, 8, 12 i 19 de desembre, i el sector ho encara amb molt bones expectatives gràcies a la supressió del límit d’aforament per la Covid. Des de Pimec Comerç i Fecom preveuen que la “nova normalitat” suposarà un augment de vendes que pot fer que la campanya de Nadal sigui millor que la del 2019, abans de la pandèmia. De fet, Adecco preveu que, a la província de Lleida, hi haurà 4.900 contractacions (un 20 per cent més que el 2020).

La visió de Pimec és que es poden superar les vendes del 2019 perquè la gent té més ganes de gastar i pels retrobaments amb familiars i amics després de més d’un any de limitacions en trobades socials. A més a més, moltes persones ja tornen a treballar presencialment, per la qual cosa la venda de roba d’hivern augmentarà. Per a la Fecom, està garantit que hi haurà més vendes que el 2020 i, si s’igualen a les del 2019, l’entitat es dona per “satisfeta”.

tracking