SEGRE

La UGT exigeix a la direcció de la presó de Lleida traslladar els interns amb problemes psiquiàtrics

El sindicat sosté que d'aquesta manera s'evitarien agressions com la de diumenge passat a un funcionari

Imatge aèria de la presó de Lleida.

Imatge aèria de la presó de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT Presons ha demanat a la directora del Centre Penitenciari de Ponent el trasllat dels interns amb problemes psiquiàtrics a les unitats corresponents de Brians 1, Brians 2 i Pavelló Terrassa. En aquest sentit, el sindicat ha lamentat l'agressió que va patir diumenge el cap d'unitat del mòdul 6.

La UGT considera "d'extrema gravetat que un intern amb patologia psiquiàtrica agredeixi brutalment i amb molta violència un funcionari, sense articular paraula". El sindicat assegura haver constatat que "les agressions i les faltes de respecte als funcionaris van en augment" i ha denunciat  "la situació que viuen els treballadors d'aquest equipament". "No podem tolerar és aquest menyspreu a la nostra figura", afirmen des de la UGT Presons.

El sindicat assegura que "la direcció del centre sabia perfectament els antecedents i el perfil d'aquest intern", i "no s'ha aplicat cap mesura al respecte per evitar aquesta agressió". La UGT ha tornat a denunciar que al Centre Penitenciari de Ponent, "per raons estructurals, no hi tenen cabuda els interns amb perfil psiquiàtric". No podem convertir els mòduls o departaments especials de règim tancat, en departament de salut mental", assenyalen.

Davant aquest context, el sindicat exigeix a la direcció de la presó de Lleida "que vetlli per la seguretat de la plantilla; que exigeixi complir totes les sancions disciplinàries imposades; que solucioni com més aviat millor la problemàtica de la manca de personal; que es facin les denúncies d'ofici pertinents; i que es preguin les mesures de seguretat necessàries perquè fets com el de diumenge no es tornin a repetir ni quedin impunes". A la vegada, la UGT felicita els companys per la seva ràpida actuació i desitja al treballador lesionat una ràpida recuperació.

tracking