SEGRE

JUSTÍCIA SINDICATS

Alarma de funcionaris de la presó de Lleida a l'augmentar les agressions de presos

Després del brutal atac que va patir diumenge un cap de mòdul || UGT exigeix que els interns amb problemes psiquiàtrics siguin traslladats a Brians i Terrassa

Imatge d’arxiu del Centre Penitenciari Ponent.

Imatge d’arxiu del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat UGT Presons ha reclamat a la directora del Centre Penitenciari Ponent el trasllat dels interns amb problemes psiquiàtrics a les unitats especialitzades de Brians 1, Brians 2 i Pavelló Hospitalari de Terrassa. Una petició que arriba després de la brutal agressió que va patir diumenge el cap d’unitat del mòdul 6 que van denunciar els sindicats CSIF i CCOO. UGT, en un comunicat, va considerar ahir “d’extrema gravetat que un intern amb patologia psiquiàtrica agredeixi brutalment i amb molta violència un funcionari, sense articular paraula”.

L’empleat va patir diverses fractures al globus ocular i a la zona del pòmul. L’agressió va tenir lloc quan l’intern, de 46 anys i que compleix condemna de tres anys i mig per atemptat a agents de l’autoritat, va clavar un “brutal” cop de puny al cap de la unitat. Justícia va assenyalar que l’intern s’havia negat a fer tasques de neteja.

Els sindicats van afegir que aquest reclús té problemes psiquiàtrics i que durant el temps que porta a Ponent ha protagonitzat “nombrosos incidents violents”. Justícia va denunciar el cas davant del jutjat i l’intern ha passat a règim tancat.La UGT va afirmar que “les agressions i les faltes de respecte als funcionaris van en augment” i va denunciar “la situació que viuen els treballadors d’aquest equipament”. “No podem tolerar aquest menyspreu a la nostra figura”, va explicar.El sindicat va assegurar que “la direcció del centre sabia perfectament els antecedents i el perfil d’aquest intern”, i “no s’ha aplicat cap mesura en aquest sentit per evitar aquesta agressió”.

En conseqüència, va denunciar que a la presó lleidatana, “per raons estructurals, no tenen cabuda els interns amb perfil psiquiàtric. No es pot convertir els mòduls especials de règim tancat en departament de salut mental”, va assenyalar. Al seu torn, va demanar que es prenguin les mesures de seguretat necessàries.

CSIF alerta de l’augment d’empleats agredits

El CSIF va denunciar novament ahir el preocupant augment de les agressions a funcionaris a les presons catalanes en un 21 per cent més respecte al 2020. En el cas de Ponent, fins al 31 d’agost, s’ha passat de cinc a vuit incidents i de nou a quinze funcionaris agredits, la qual cosa representa un augment del 66 per cent, segons les dades i proporcionats per la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. A nivell de Catalunya, s’han produït 174 incidents d’agressió (greus i lleus) amb un total de 240 treballadors, quan l’any 2020, en el mateix període, es van produir 151 incidents amb 198 agredits. Per aquesta raó, exigeixen mesures urgents que posin fre a la violència que pateixen els empleats i que s’actuï amb contundència davant dels agressors.

tracking