SEGRE

URBANISME SERVEIS

Inversió de mig milió en obres a la xarxa d'aigua i la depuradora de Lleida

La connexió de canonades de la plaça Cervantes comportarà talls de trànsit a la rambla d'Aragó i Balmes || Més plaques solars a l'estació de tractament

Les obres van començar ahir i duraran un mes aproximadament.

Les obres van començar ahir i duraran un mes aproximadament.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa concessionària del servei d’aigües de la ciutat, Aigües de Lleida, ha sol·licitat a l’ajuntament tramitar d’urgència les obres per connectar les canonades d’aigua de la plaça Cervantes a la xarxa general. Una actuació que està pressupostada en 111.880,94 euros, IVA inclòs, i que comportarà obrir algunes rases a la plaça Cervantes, així com als carrers Ramón y Cajal, Múrcia i Balmes i la rambla d’Aragó, amb els conseqüents talls puntuals de circulació. Les canonades que passen per la plaça Cervantes estan connectades als dipòsits d’aigües de la Seu Vella i es van instal·lar el 2012, quan va ser reformat aquest espai públic, però no es van connectar a la xarxa general perquè “quedava fora de l’àmbit d’actuació de l’obra, que era renovar la plaça, i en aquell moment s’estaven duent a terme actuacions a les principals canonades de la ciutat”, segons assenyala la mateixa empresa concessionària al seu informe sobre les obres.

Segons el mateix document, les rases s’hauran de fer, d’una banda, al mig dels carrils de circulació de la rambla d’Aragó, per connectar-les amb la canonada que hi ha al carrer Ramón y Cajal, a part de fer el mateix amb una altra que discorre en paral·lel als carrils de circulació de la rambla d’Aragó i que subministra a la plaça Cervantes. També caldrà connectar una altra canonada de la mateixa plaça amb la que hi ha al carrer Balmes i la rasa haurà de fer-se davant de l’edifici d’Hisenda. L’última connexió que s’haurà de fer serà entre la que surt de la plaça Cervantes amb una altra del carrer Múrcia.Sobre el calendari de les obres, un responsable d’Aigües de Lleida va dir que “actualment el projecte està en exposició pública fins a finals de mes i creiem que fins a principis d’any no es podran començar”.

No obstant, va precisar que “a causa que les obres provocaran que hi hagi talls de carrils a la rambla d’Aragó, és probable que s’ajorni l’obra fins a l’estiu, quan no hi ha tant trànsit”.Paral·lelament, la Paeria ha autoritzat a Aigües de Lleida a fer una sèrie d’actuacions a la depuradora per millorar la seua eficiència energètica i sostenibilitat. Les obres estan valorades en 375.002,47 euros, que s’invertiran per ampliar les seues plaques solars fotovoltaiques i millorar el sistema d’eliminació de nutrients, entre altres finalitats. Formen part del conveni que l’empresa va firmar amb la Paeria en el qual acordaven fer una sèrie de treballs anuals per millorar l’eficiència energètica de la depuradora.

Arranquen les obres per renovar les escales mecàniques de Sant Joan

L’ajuntament va iniciar ahir les obres per renovar les escales mecàniques que uneixen la plaça Sant Joan amb el Canyeret, que havien arribat al final de la seua vida útil després de patir nombroses avaries i actes vandàlics en els últims anys. L’actuació preveu substituir tots els components dels 142 esglaons, instal·lar un nou suport a les zones d’embarcament, renovar els passamans i el semàfor de senyalització. El pressupost total d’aquesta obra és de 133.689,44 euros IVA inclòs i les obres duraran un mes aproximadament.

Mentrestant, les persones que vulguin accedir a la Ronda del Canyeret podran fer-ho utilitzant l’ascensor o les escales del flam de la plaça Sant Joan. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va dir que aquesta actuació “millorarà l’accessibilitat” als jutjats.

tracking