SEGRE

Les associacions de jubilats reclamen a l'ajuntament de Lleida que reobri ja les llars municipals

En altres municipis estan en funcionament i les de la Generalitat, al 100% d’aforament

Imatge d'arxiu d'una llar de jubilats.

Les associacions de jubilats reclamen a l'ajuntament de Lleida que reobri ja les llars municipalsAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Associacions de jubilats de la ciutat reclamen a l’ajuntament que “no es demori més” i reobri les llars municipals per a jubilats com més aviat millor, després de més d’any i mig tancades per la Covid. Asseguren que “és una necessitat per a molta gent que no té res a fer i se sent sola” i recorden que la majoria de municipis ja han obert aquests equipaments. A més, la Generalitat va anunciar la setmana passada que ampliava al 100% l’aforament dels seus equipaments cívics amb la condició de portar sempre la mascareta i mantenir la distància interpersonal d’un metre. Una de les associacions de jubilats que han demanat la reobertura d’aquests espais és la del Secà.

El seu president, Joan Crespo, va dir que fa des del març del 2020 que la llar del barri està tancada, però “veiem que als centres cívics ja han recuperat les activitats que feien, no entenem que puguis anar allà a fer gimnàstica però no al centre de dia a jugar a les cartes o simplement a passar l’estona”. En aquest sentit, Crespo va recordar que “per a molts jubilats anar als centres de dia és la seua manera de relacionar-se amb altres persones, sentir-se menys sols i fer activitats”. És per això que ha sol·licitat la reobertura de les llars i una reunió amb totes les associacions de jubilats “per organitzar el calendari d’activitats i que estiguin gestio-nades per les mateixes entitats”.

Per la seua part, la presidenta dels jubilats de Magraners, Belén Roche, va reconèixer que “és una pena veure la gent gran pel carrer perquè no pot anar al centre de dia quan en altres municipis sí que es pot”, i va dir que, ara per ara, “no sabem quan els reobriran”.

D’altra banda, el president dels jubilats de Balàfia, Jacinto Pernía, va indicar que “la Paeria ens va dir que al llarg d’aquest mes ens enviaran instruccions sobre les mesures que hem de prendre per tornar, per la qual cosa creiem que reobriran aviat, ja era hora”. Aquest diari va contactar amb la Paeria per obtenir la seua versió i saber quina és la seua previsió per reobrir les catorze llars municipals, però no hi va haver resposta.

tracking