SEGRE

Catalunya preveu un increment de casos de covid en les properes setmanes

Cabezas augura un Nadal "força normalitzat"

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha assegurat aquest dijous que en les properes setmanes Catalunya registrarà un increment del nombre de casos positius de Covid-19 a conseqüència de l’arribada del fred. Ho ha dit en una entrevista a Rac1, en la qual ha reivindicat l’"alta capacitat" de realitzar test diagnòstics del sistema català de salut i ha vaticinat textualment una repercussió assistencial molt controlada.

"Ens preocupa l’arribada del fred perquè aquest tipus de virus es relaciona amb el fred", ha recalcat la secretària, que ha dit que el Covid-19 va adquirint l’estacionalitat per la qual cosa ha advocat per estar atents a la tardor i l'hivern. Sobre les restriccions, ha destacat que s’han recuperat totes les activitats –algunes amb "petites" limitacions d’aforament encara– i ha augurat textualment un Nadal bastant normalitzat. Cabezas ha recalcament que la vacuna és "boníssima" per evitar hospitalitzacions, ingressos en unitats de cures intensives (UCI) i morts, encara que ha aclarit que no és tan bona per evitar casos de simptomatologia lleu i la transmissió del virus.

En ser preguntada per la variant Delta Plus, ha concretat que des de setembre s’han detectat uns 18 casos d’aquesta mutació, que representen entre un 1 i un 2% del total de mostres seqüenciades del virus, pel que creu que no substituirà a la variant Delta com la predominant.

tracking