SEGRE

LLEIDA

Certificat Covid en bodes i actes amb ball en restaurants i hotels

La Generalitat envia la proposta al Tribunal Superior de Justícia perquè li doni llum verda || Hospitalitzat a Lleida un nen de 0 a 9 anys infectat per coronavirus

Certificat covid.

Certificat covid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha aprovat l’ús del certificat Covid per accedir a banquets, celebracions com casaments i actes socials en hotels i restaurants amb ball en espais tancats. Aquesta és la principal novetat de les mesures de contenció aprovades ahir en el marc del Procicat, que en línies generals impliquen prorrogar catorze dies les vigents des del 22 d’octubre. El conjunt de mesures s’enviarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que l’ús del certificat Covid requereix l’aval judicial previ.

Fins ara, aquesta eina s’utilitza per accedir als locals d’oci nocturn, després de rebre prèviament l’aval del tribunal. Des del Govern no descarten ampliar-lo a altres sectors, com l’hostaleria, la cultura o l’esport, si repunten els casos de Covid.La pròrroga de les mesures comporta mantenir la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 01.00 i les 06.00 hores i la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22.00 i 06.00.Respecte a la pandèmia, la incidència va seguir pujant ahir a Lleida, amb un risc de rebrot de 148 punts (+5) al pla i de 150 (+14) al Pirineu, mentre que a Catalunya era de 56 (+1). En el conjunt del territori es van notificar 468 casos, 41 a Ponent i 2 al Pirineu, i 10 víctimes mortals, cap a Lleida.

El nombre d’ingressats va tornar a pujar fins als 27, amb tres més. Un d’ells era un nen de 0 a 9 anys, mentre que a l’UCI hi havia cinc persones (+1). En canvi, al Pirineu hi havia un hospitalitzat, tres menys, i a Catalunya 339 (-1), 86 a l’UCI (+1).

D’altra banda, totes les residències de Lleida es mantenen lliures de casos de Covid per segona setmana consecutiva. Així mateix, el Govern va anunciar que Catalunya forma part d’un projecte europeu de mobilitat sostenible Last Mile, en què juntament amb altres països, desenvoluparà al Pirineu un projecte per analitzar l’impacte de la Covid en la mobilitat en zones rurals turístiques.

La primera onada va reduir un 21% els diagnòstics de càncer a Espanya

En la primera onada de la Covid, el nombre de diagnòstics de càncer es van reduir a Espanya més d’un 21%, xifra que representa unes 30.000 persones, i en setanta-cinc hospitals es va comprovar que es van duplicar les morts per infart i es van reduir en un 40% els tractaments, segons l’estudi Impacte de la Covid-19 en els no Covid fet per quaranta-sis societats científiques mèdiques de la Federació d’Associacions Cientificomèdiques (Facme).

Al seu torn, el CatSalut va reclamar en un manifest mantenir els fons Covid de l’Estat per al 2022 amb l’objectiu de “garantir l’activitat assistencial necessària” i fer-se càrrec de la despesa derivada de la gestió de la pandèmia.

tracking