SEGRE

URBANISME COMERÇ

El projecte comercial de Torre Salses de Lleida fa un altre pas a l'avalar el Suprem el vial d'accés

El Tribunal no admet a tràmit un recurs contra la sentència del TSJC que va aprovar el pla per desdoblar-lo i modificar-ne el traçat || Eurofund afirma que ara la Paeria està obligada a tramitar l'execució

El pont d’accés a Torre Salses té quatre carrils, però el vial que discorre per la Bordeta només en té dos.

El pont d’accés a Torre Salses té quatre carrils, però el vial que discorre per la Bordeta només en té dos.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha avalat de forma definitiva el pla urbanístic del vial d’accés a Torre Salses al no admetre a tràmit el recurs de cassació presentat per dos propietaris contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia que també havia validat l’aprovació definitiva d’aquest tràmit. Aquest pla comporta desdoblar i canviar part del traçat del carrer Víctor Torres, que ha de ser el principal accés des de l’Ll-11 a la futura àrea comercial de 55.000 metres quadrats projectada en aquest sector situat entre els Magraners i la Bordeta. Fonts d’Eurofund, promotora de la zona comercial, van destacar ahir que aquesta resolució del Tribunal Suprem no només converteix en definitiu el planejament del vial, sinó que obliga l’ajuntament a tramitar l’ocupació dels terrenys afectats i a construir-lo “perquè el planejament general i el pla parcial [el de Torre Salses] són d’obligat compliment”.

En aquest sentit, van recordar que el conveni firmat en l’anterior mandat per l’empresa i la Paeria per executar aquest vial va ser incorporat al pla parcial, el que obliga a dur-lo a terme.Aquest acord preveia que les obres serien finançades al 50% per les dos parts, però l’empresa reitera que s’ofereix a pagar el 100% i assumir així la part que correspon a l’ajuntament. En concret, Eurofund va anunciar fa any i mig que assumiria l’import global de 2,4 milions en què està pressupostada aquesta actuació, així com l’enllaç de Torre Salses amb el carrer Almeria, que costa mig milió més, i invertir un altre mig milió a reparar tots els serveis d’aquest sector urbanístic, com per exemple la il·luminació, que estan molt deteriorats després d’anys d’abandó, múltiples actes vandàlics i robatoris. A més, pagaria 1,2 milions més a la Paeria per la compra d’una finca municipal.Fonts municipals consultades per aquest diari no van voler fer declaracions sobre la qüestió.

Actualment, la Paeria té pendent de ratificar la modificació del pla de reparcel·lació de Torre Salses, després que desestimés el recurs presentat pel Comú contra la seua aprovació el juliol passat, que precisament va motivar la ruptura del govern tripartit i la sortida d’aquest grup.

Una entitat du una nova resolució a favor al contenciós

L’associació Projecte Lleida, en la qual participen comerciants i propietaris locals, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la resolució de l’ajuntament que dona llum verda definitiva a aquest pla comercial. En una missiva dirigida als socis, els responsables de l’entitat expliquen que l’objectiu és “defensar els interessos dels propietaris de locals i habitatges, dels comerciants i del conjunt de la ciutadania de Lleida”, al considerar que aquest projecte és totalment contraproduent per a la ciutat.

tracking