SEGRE

ESNOTICIA

La mare de la menor violada a Igualada, a Pedro Sánchez: “Frenin aquestes salvatjades ja”

La mare de la menor violada a Igualada apressa Pedro Sánchez a actuar, endurir les lleis i protegir les dones || Reclama també més vigilància a les zones de lleure nocturn

La violació ha motivat actes de repulsa per tot Catalunya, com aquest dimecres a Barcelona.

La violació ha motivat actes de repulsa per tot Catalunya, com aquest dimecres a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mare de la menor de setze anys que la matinada del passat 1 de novembre va patir una brutal agressió sexual en un polígon d’Igualada quan tornava a casa després d’anar a una festa en una discoteca va enviar ahir una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar-li que implanti lleis més dures que protegeixin nenes, adolescents i dones d’aquests “actes salvatges”. La dona, que va tornar a demanar col·laboració ciutadana per intentar identificar l’agressor o agressors de la seua filla, demana a la missiva que les zones d’oci nocturn es restringeixin per edat, que no es consumeixin drogues ni alcohol –tant a fora com a dins del recinte–, i que si ho fan, s’imposi una sanció de 3.000 euros com a mínim. “Ja veuràs que amb multes de 3.000 euros els adolescents no tornen a consumir alcohol ni drogues i no falsifiquen els DNI per entrar a les discoteques”, assevera.La mare de la menor també exigeix al text que “els violadors, delinqüents i assassins” estiguin en una llista negra i que se’ls prohibeixi l’entrada a les zones d’oci, ja que als espais amb adolescents hi ha d’haver molta protecció i vigilància.

“Penso que hauria de ser obligatori portar un braçalet salvavides que, en cas de perill, alerti la policia. Tota mesura és poca, jo només soc una mare, però soc la veu de totes”, resa la dona a la missiva enviada al president.Per la seua banda, els Mossos d’Esquadra prossegueixen amb la investigació per mirar d’estrènyer el setge entorn de l’agressor o als possibles agressors de l’adolescent, que continua ingressada a l’hospital Sant Joan de Déu intentant recuperar-se de les múltiples lesions causades en el brutal atac. Té una fractura cranioencefàlica i esquinçaments a l’anus i a la vagina.

Els agents repassen a través de les imatges gravades per les diferents empreses de la zona el recorregut que va fer la jove, que hauria sortit del local acompanyada per un individu, segons van declarar a la policia catalana les amigues que havien sortit amb ella aquella nit. La principal hipòtesi és que en l’atac haurien participat almenys, dos persones, que s’està intentant localitzar. Els agents encara no han pogut prendre declaració a la jove a causa del seu delicat estat de salut, encara que aquesta va manifestar als metges i a la família que no aconseguia recordar res del que havia succeït.La brutalitat del cas ha provocat la indignació a tot Catalunya, on en els últims dies s’han convocat múltiples concentracions per mostrar la repulsa dels ciutadans cap aquests actes tan atroços.

“Estava tremolant i tirada enmig d’un bassal de sang”

Un camioner que estava esperant a carregar al polígon d’Igualada on la jove de setze anys va ser violada quan es dirigia a l’estació per agafar un tren de tornada a casa de la seua mare va explicar ahir a Antena 3 que la noia es trobava estesa al terra enmig d’un gran bassal de sang, despullada i tremolant de fred. L’home, que no va voler revelar la seua identitat, va afirmar que al principi va pensar que estava morta perquè “fins i tot li sagnaven les orelles”. Ell i un altre company van acudir a ajudar-la i la van cobrir amb les seues pròpies jaquetes mentre avisaven una ambulància i els Mossos d’Esquadra. Va confessar que estava molt afectat.

Les mostres de l’ADN podrien resultar claus en la investigació

Els Mossos d’Esquadra continuaven ahir recopilant el major nombre de proves per mirar de caçar el o els culpables de la brutal agressió sexual que va patir l’adolescent de setze anys en un polígon d’Igualada la nit de Halloween. Una de les proves més rellevants per a la investigació podrien ser les restes de l’ADN que els agressors van deixar en la menor i que s’estan analitzant per provar d’identificar-los al més aviat possible. Quan la menor va ingressar a l’hospital, els metges forenses li van realitzar un examen complet i van determinar que a més d’haver estat brutalment colpejada, havia estat també víctima de violació. Els doctors que la van atendre coincideixen amb la policia catalana a afirmar que les greus lesions que l’adolescent presenta a les zones íntimes són compatibles amb haver patit una violació múltiple.

Cada dia es denuncien tres violacions a Catalunya, tot i que n’ocorren més Cada dia es denuncien a Catalunya una mitjana de tres violacions, segons va assegurar ahir la consellera de Feminisme i Igualtat, Tània Verge, que va alertar, però, que la xifra “oculta” és superior i que la majoria es cometen en l’àmbit privat o per persones properes a la víctima.Segons va explicar la consellera en una entrevista a Catalunya Ràdio, per atacar l’arrel del problema és principal acabar amb les desigualtats que les dones viuen dia a dia i apostar per educar en aquesta direcció als col·legis. En aquest sentit, Verge va assegurar que fa falta que els conceptes d’igualtat i l’educació en sexualitats entrin al currículum escolar amb més contundència i deixin de ser iniciatives “particulars” d’alguns centres o associacions de famílies. Així mateix, va insistir que la solució no passa perquè les dones restringeixin els seus moviments sinó per l’educació de nens, adolescents i homes.La consellera d’Igualtat també va afirmar al primer plenari del Consell Nacional de les Dones de Catalunya de la legislatura que el Govern desplegarà la llei del dret de les dones a erradicar la violència masclista “en tota la seua potència”. Així doncs, va matisar que provaran d’erradicar la violència obstètrica, la política, l’educativa i la institucional.Segons les dades del ministeri d’Interior, les agressions sexuals amb penetració denunciades a Catalunya entre el gener i el setembre d’aquest any s’han disparat un 44,8 per cent, amb 462 casos, en comparació amb els 319 registrats durant el mateix període del 2020. L’informe també revela que el conjunt de delictes contra la llibertat sexual han crescut un 35,5% durant els primers nou mesos de l’any en comparació a les mateixes dates de l’any anterior, que va estar marcat per les restriccions i el confinament imposats per la pandèmia, al passar de 1.814 a 2.458.

La violació ha motivat actes de repulsa per tot Catalunya, com aquest dimecres a Barcelona.

La violació ha motivat actes de repulsa per tot Catalunya, com aquest dimecres a Barcelona.ACN

tracking