SEGRE

PRESONS SEGURETAT

Funcionaris de la presó de Lleida demanen la dimissió de la direcció

Uns 150 empleats del centre penitenciari van protestar ahir després de l'agressió a un company || Justícia diu que ha implantat totes les mesures al seu abast

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns 150 funcionaris del Centre Penitenciari Ponent es van concentrar ahir davant les portes de la presó per exigir mesures urgents per l’augment de les agressions, que asseguren que s’han incrementat un 66 per cent l’últim any. L’últim episodi es va produir diumenge quan un intern va pegar a un cap de mòdul que ahir continuava hospitalitzat a l’Arnau de Vilanova. Convocats per CSIF, CCOO i UGT Presons, els concentrats van cridar “direcció dimissió” després de la lectura d’un manifest en el qual afirmen que “la gravíssima agressió a un company no ha estat un fet aïllat sinó el símptoma d’un procés de la degradació de la convivència”.

En aquest sentit, van afegir que és a causa “de la incompetència de l’equip directiu i la mala política penitenciària de la conselleria”. Van denunciar que es menyscaba l’autoritat dels funcionaris, “que es troben en un risc constant de patir una agressió física”, i que “l’incompliment de les normes no és proporcional amb les sancions imposades. Els interns perceben que l’agressió a un treballador els pot resultar gratuïta, fins i tot beneficiosa per aconseguir els seus objectius, com el trasllat de centre o un canvi de mòdul”.

Els concentrats van demanar la dimissió de la direcció. També, entre altres coses, un pla de xoc per remodelar el centre, un augment de personal i que als reclusos se’ls doni la medicació diluïda per evitar el tràfic.Per la seua part, des de la conselleria de Justícia van dir que s’han pres totes les mesures al seu abast i es van remetre a les declaracions que va fer dimecres el director d’Afers Penitenciaris, César Galván, que va condemnar “enèrgicament l’agressió intolerable” i va reiterar que Justícia es troba a disposició del treballador i la seua família. També va recordar que l’intern va ser traslladat l’endemà a una altra presó.

A més, estudiaran altres possibles mesures disciplinàries o fins i tot reclassificar-lo en primer grau. El reclús no té cap diagnòstic de problemes psiquiàtrics, segons fonts penitenciàries.

Uns 150 empleats van participar en la concentració d’ahir davant les portes de la presó.

Uns 150 empleats van participar en la concentració d’ahir davant les portes de la presó.JORDI ECHEVARRIA

tracking