SEGRE

LLEIDA

El 30% dels casos de Covid, en menors de deu anys

Els nens estan exclosos de la vacunació perquè el virus afecta molt poc la majoria || Els ingressats a Lleida baixen a 20

Unes mostres per a PCR.

Unes mostres per a PCR.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 28,3% dels casos de coronavirus que hi ha actualment a la província són de nens d’entre 0 i 9 anys. Així ho constaten les xifres del departament de Salut, que mostren que a la regió sanitària de Lleida hi ha 51 casos en aquesta franja d’edat que suposen el 19,6% dels 260 que hi ha en l’actualitat, mentre que en la del Pirineu i Aran aquest percentatge puja fins al 37 per cent amb 12 casos dels 32 registrats en la regió sanitària. Aquesta situació s’explica perquè els menors de dotze anys no es vacunen ja que en aquestes edats la gran majoria de casos són lleus o sense símptomes.

El segon grup d’edat amb més casos de Covid al pla és la d’entre 40 i 49 anys, amb 50 casos confirmats per PCR o antígens, igual que al Pirineu, amb set a la mateixa franja.Paral·lelament, el nombre d’hospitalitzats a la província va baixar ahir a vint, dels quals 19 corresponen al pla i 1 a les comarques de la muntanya. Val a destacar que en l’anterior recompte del departament de Salut de divendres la xifra d’ingressats a la regió de Lleida era de 25, per la qual cosa en un dia ha baixat en sis, mentre que els crítics es mantenen en quatre. Paral·lelament, ahir es van comptabilitzar 58 nous casos, 55 al pla.

Els contagis pugen a Europa, amb nou rècord a Alemanya

El baix ritme de vacunació i la relaxació de les mesures de prevenció són les principals causes del repunt de contagis a Europa, que torna ser l’epicentre de la pandèmia, segons afirma l’Organització Mundial de la Salut. Un exemple d’això és que ahir Alemanya va registrar per segon dia consecutiu un nou màxim diari de nous contagis des del començament de la pandèmia, amb 37.120 infeccions. També pugen els contagis a Àustria, Holanda, Rússia, França i Itàlia.

tracking