SEGRE

INFRAESTRUCTURES TRANSPORTS

L'estació d'autobusos de Lleida serà municipal el 24 de març

La societat que gestiona la terminal d'autobusos del carrer Saracíbar l'entregarà a la Paeria quan acabi la concessió el 2022 || Proposen donar-li un ús comercial per revitalitzar la zona

Vista general de la terminal de l’estació d’autobusos del carrer Saracíbar ahir al matí.

Vista general de la terminal de l’estació d’autobusos del carrer Saracíbar ahir al matí.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La concessió de l’estació d’autobusos del carrer Saracíbar acaba el 24 de març del 2022 i la cooperativa encarregada de la seua gestió ha confirmat que l’entregarà a la Paeria en la data acordada. Així ho va assegurar el que va ser gerent i actual conseller d’aquesta societat, Manuel de Sárraga, que va recalcar que “el 24 de març entregarem les claus de l’estació a la Paeria sense cap dubte i serà decisió seua l’ús que li vulgui donar”. La concessió de l’estació, la construcció de la qual va ser finançada pels comerciants del carrer Sant Antoni i la cooperativa Nostra Llar, va començar el 24 de març del 1972 i De Sárraga defensa donar-li un ús completament diferent de l’actual.

“Crec que el millor seria fer un equipament comercial que revitalitzi la zona de Blondel, Sant Antoni i avinguda de Catalunya, però per fer-ho s’haurà de modificar el Pla General, ja que l’espai està qualificat com a equipament.” Precisament, l’any 2008 la Paeria va negociar amb l’empresa FNAC per obrir-hi una gran botiga, però la crisi econòmica de llavors va fer que tot el projecte saltés pels aires. En aquest sentit, De Sárraga va incidir que “ajudarem la Paeria en el que faci falta a nivell d’assessorament, però deixant clar que la nostra feina acabarà el mes de març. De tota manera, no tinc dubtes que si l’ajuntament vol fer una nova estació a Príncep de Viana és perquè ja té algun projecte al cap per a l’espai del carrer Saracíbar”, va assegurar el conseller de l’estació d’autobusos.Reconvertir la terminal en un comerç de referència és l’opció preferida tant per a la cooperativa que el gestiona com per als veïns i els comerciants de l’Eix.

En aquest sentit, el seu president, Llorenç González, va dir que “l’important és que hi hagi voluntat política, però el millor seria que una gran marca s’establís allà i fes de pol comercial de tota la zona de Sant Antoni i els barris d’Universitat i Instituts-Sant Ignasi”. No obstant, González també proposa “que s’hi habiliti un pàrquing, perquè els dissabtes els de Sant Joan i Blondel s’omplen i els clients que venen de fora de la ciutat ho agrairien”.

La nova terminal no estarà a punt fins al 2024

L’ajuntament i la Generalitat estan ultimant el projecte per construir la nova estació d’autobusos a l’entorn dels Docs i la farinera La Meta, al costat de la terminal de ferrocarril, i la seua obertura es preveu el 2024. El més probable és que la Paeria seguirà utilitzant l’estació del carrer Saracíbar fins que la nova terminal estigui acabada.

Vista general de la terminal de l’estació d’autobusos del carrer Saracíbar ahir al matí.

Vista general de la terminal de l’estació d’autobusos del carrer Saracíbar ahir al matí.GERARD HOYAS

tracking