SEGRE

SUCCESSOS BALANÇ

Augmenten les violacions a Lleida, amb més de 3 denúncies al mes enguany

Fins al setembre es van produir trenta-una agressions sexuals amb penetració a la província, el doble que l'any passat i el mateix número que el 2019 || En nou mesos s'han denunciat 128 delictes sexuals

Imatge d'arxiu d'una protesta a la ciutat de Lleida contra la violència sexual.

Imatge d'arxiu d'una protesta a la ciutat de Lleida contra la violència sexual.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les denúncies per delictes sexuals han experimentat un nou increment a les comarques lleidatanes, amb el cas més recent de la brutal violació a una dona aquesta setmana al Barri Antic de Lleida. Segons el balanç de criminalitat publicat pel ministeri d’Interior, entre el gener i el setembre d’aquest any s’han comptabilitzat un total de trenta-una violacions a la província de Lleida, el doble d’agressions sexuals amb penetració, que es van denunciar en el mateix període de l’any passat (16) i les mateixes que el 2019 abans de la crisi sanitària de la Covid-19 i les corresponents restriccions de mobilitat. Només en els tres mesos d’estiu d’aquest 2021 es van denunciar quinze violacions a la demarcació, vuit de les quals a la capital del Segrià.

I aquest increment s’ha fet extensiu a tots els delictes sexuals que s’han denunciat davant dels cossos de seguretat a Lleida. Segons Interior, fins al mes de setembre passat s’han conegut 128 delictes sexuals, un 47,1% més respecte als 87 que es van denunciar en el mateix període de l’any passat. D’aquests, 52 es van produir a la ciutat de Lleida, quan el 2020 van ser 41.

Respecte al conjunt de Catalunya, Lleida és la província catalana on s’han disparat més les denúncies per delictes sexuals en comparació amb l’any de la pandèmia. Pel que fa a les violacions, Lleida és la segona amb un augment més gran, al darrere de Tarragona, amb un 111,1%. Com va avançar SEGRE, la Guàrdia Urbana va arrestar dijous passat a la matinada un home acusat de violar i agredir brutalment una dona al voltant del Turó de la Seu Vella de Lleida.

La víctima, que minuts després va acudir a la comissaria de la Policia Local per demanar auxili, tenia ferides per tot el cos, li costava caminar i tenia la roba esquinçada. Els agents van iniciar un operatiu de recerca que va finalitzar a Prat de la Riba amb la identificació del presumpte agressor, d’acord amb la descripció aportada per la víctima. L’home, de quaranta-cinc anys i nacionalitat algeriana, va ingressar divendres a la presó després que la magistrada del jutjat d’instrucció número 2 de Lleida decretés presó provisional comunicada i sense fiança. La jutge va acordar aquesta mesura després de la petició de la Fiscalia.

Irene Montero apressa l’aprovació de la llei del ‘només sí és sí’

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, va expressar ahir la seua preocupació davant de les violacions dels últims dies, entre les quals la d’una jove de setze anys d’Igualada que es troba ingressada en un centre hospitalari. Segons va assenyalar Montero, “és evident” la urgència d’una llei de garantia integral de la llibertat sexual com la que s’està tramitant al Parlament.

“Necessitem que la llei garanteixi tots els drets per a les dones víctimes de violències sexuals, que faci arribar tots els recursos especialitzats de prevenció, detecció precoç i d’atenció fins a l’últim racó del nostre país”, va argumentar la ministra. “Les dones tenim dret a viure lliures, de dia i de nit, de terror sexual i no volem acabar amb la por, sinó amb el que provoca la por”, va dir.

tracking