SEGRE

MUNICIPIS COMERÇ

El mercadillo de Juneda arriba a 120 parades i atreu cada diumenge més de 3.000 visitants

Ocupa una superfície de més de mil metres als afores del municipi || Des que es va suspendre el mercat d'Arbeca, el nombre de compradors i de venedors s'ha disparat

Prop de 3.500 persones van visitar ahir el mercadillo d’antiguitats i productes de segona mà de Juneda.

Prop de 3.500 persones van visitar ahir el mercadillo d’antiguitats i productes de segona mà de Juneda.R.G.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb més de 120 parades i prop de 1.040 metres de mercadillo, Juneda s’ha convertit des de fa unes setmanes en el lloc a visitar per curiosos i aficionats als productes antics i de segona mà. Després de la decisió de l’ajuntament d’Arbeca de no mantenir el mercadillo, molts dels venedors van decidir desplaçar-se fins a Juneda per continuar desenvolupant la seua activitat. “Abans el mercadillo es feia a les dos localitats, però quan des de l’ajuntament d’Arbeca van anunciar que no continuarien fent-ho, nosaltres vam considerar que havíem de mantenir-lo perquè creiem que no pot perdre’s una activitat d’aquest tipus que existeix a tots els pobles i comarques de Lleida”, va explicar a SEGRE Antoni Villas, alcalde de Juneda.

En els últims mesos al mercat habitual, de productes de segona mà i antiguitats, s’han afegit altres petites botigues en les quals es poden trobar des de mantes o cortines usades fins a productes d’higiene personal o mobles per a cases. Un fet que, segons Villas, “és a causa de la necessitat de la pandèmia”. Aquest tipus de mercat ha generat cert debat sobre l’origen dels productes venuts, una cosa a la qual l’alcalde va voler restar importància afirmant que, “per ara els Mossos no han requerit cap producte.

Tot i així la possibilitat que alguna peça tingui un origen sospitós no és zero, però és molt estrany, veient el valor de mercat que tenen la majoria dels productes que ofereixen en aquesta zona del mercadillo”. El mercat s’ubica en una zona municipal prevista per a la construcció d’edificis, encara que sense un projecte redactat en aquest sentit. Per aquest motiu des del consistori es cobra una petita taxa als paradistes, encara que l’ajuntament no es fa càrrec de l’organització, del control de venedors ni del gènere venut.

“D’això se n’encarrega una empresa privada, que segueix la normativa que nosaltres li marquem per registrar i identificar tots els venedors”, va explicar l’alcalde de Juneda. Si haguéssim de fer-nos-en càrrec des de l’ajuntament, el cost de personal seria molt elevat i no podríem mantenir-ho”, va afegir en aquest sentit

Encara que la ubicació del mercadillo és municipal, la gestió la porta una empresa privada

Les tres zones habilitades per aparcar, de 2.000 metres quadrats cada una, estan completes des de les 9 del matí, un sinònim d’un augment en el nombre de visitants, i possibles compradors, que els mateixos comerciants afirmen haver notat. “Sí que és veritat que hi ha més gent que ve a veure les parades, però també hi ha més comerços amb productes similars i això fa que les vendes no pugin sinó que en alguns casos fins i tot hem notat que baixaven”, van comentar alguns venedors.Juntament amb el de Juneda ahir també es va celebrar el mercadillo de Lleida, ubicat a la rambla Ferran, en el qual hi va haver vint-i-sis parades d’antiguitats, música i articles de segona mà i disset parades d’artesania.

tracking