SEGRE

BARRIS VEÏNS

Denuncien que el soroll nocturn en carrers de la Zona Alta de Lleida és insuportable

Dissabte es van superar els 85 decibels a l'entorn dels pubs, quan el màxim fixat és de 55 || La Plataforma Contra el Soroll exigeix “accions contundents”

Aglomeracions al carrer Teuleries fa uns dies.

Aglomeracions al carrer Teuleries fa uns dies.PLATAFORMA CONTRA EL SOROLL I INCIVISME DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Plataforma Contra el Soroll i l’Incivisme a Lleida, creada per veïns dels carrers Sant Martí, Bonaire, Teuleries i voltants, denuncien que a la zona en la qual resideixen, coneguda popularment com els Vins, on hi ha molts locals de lleure nocturn, el soroll depassa àmpliament el límit permès a les nits. Així ho va assegurar un dels portaveus de la plataforma, Ramon Moreno, que va recalcar que els veïns pateixen “un desfici” per culpa del soroll, l’incivisme i la brutícia que hi ha a la zona els dies de festa. Va afirmar que han assolit uns nivells “que s’han disparat com mai, arribant al punt que es fa impossible dormir els dijous, divendres i dissabtes”.

Per demostrar que és així, Moreno va dir que “dissabte a la nit un veí va fer sonometries i vam veure que el nivell de decibels és molt elevat. Durant aquella nit el volum del soroll era d’entre 85 i 92 decibels, quan el recomanat per la mateixa Organització Mundial de la Salut és que no sobrepassi els 65 durant el dia i els 55 a la nit”, va assenyalar el portaveu. Va afegir que la situació és tan extrema “que alguns veïns s’estan plantejant traslladar-se, però aquesta no és la solució, perquè el nivell de permissivitat que hi ha hagut amb aquests locals no hi és en altres ciutats”.

I és que a més del soroll nocturn, la plataforma denuncia que els locals “han ocupat la via pública per a interessos privats com ampliar terrasses, col·locar més taules per les voreres i plataformes de fusta, entenem que en el seu moment calia ajudar-los per reobrir, però els vam donar la mà i s’han quedat el braç sencer”, va lamentar. Una altra de les queixes de l’entitat és que l’endemà que els locals hagin obert, “ens trobem ampolles, llaunes i bosses que els seus clients tiren pel carrer”. Per tot això, la plataforma va demanar a l’ajuntament “mesures valentes, efectives i exemplars per a tots els implicats d’aquests actes incívics”.

Aglomeracions al carrer Teuleries fa uns dies.

Aglomeracions al carrer Teuleries fa uns dies.PLATAFORMA CONTRA EL SOROLL I INCIVISME DE LLEIDA

tracking