SEGRE

SUCCESSOS DELICTES SEXUALS

Joan Ignasi Elena: "No pot ser que només els homes se sentin segurs”

El conseller Elena, sobre les violacions

Marea Lila va celebrar ahir la marxa número 40 contra els feminicidis, en què va participar Dona Balàfia.

Marea Lila va celebrar ahir la marxa número 40 contra els feminicidis, en què va participar Dona Balàfia.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va afirmar ahir que és necessari actuar contra la violència sexual des de moltes perspectives, també des de la prevenció i l’acompanyament després de les violacions que hi va haver la setmana passada a Lleida i Igualada. En aquesta última localitat encara no hi ha detinguts. “No pot ser que visquem en un país on només se sentin segurs els homes”, va afirmar el conseller a Catalunya Ràdio.

D’altra banda, Elena va cridar ahir a “actuar amb molta contundència” davant d’atacs a policies, després que sis mossos resultessin ferits diumenge a la matinada quan van acudir a un bar de Barcelona avisats per un furt i un centenar de persones se’ls encaressin. D’altra banda, mig centenar de persones va participar ahir a la tarda en una nova marxa nocturna de Marea Lila Lleida contra els feminicidis. Se celebra cada primer dilluns de mes i ahir era la número 40.

L’associació Dona Balàfia va llegir un manifest a la plaça Paeria en el qual va afirmar que “volem que les joves puguin sortir de nit sense ser agredides” i van demanar “als homes denunciar conductes masclistes”.

tracking