SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Zona per a concerts i reforestació en el nou pla per a les Basses de Lleida

La proposta de l'equip de govern preveu una àrea polivalent per a tota mena d'activitats || El càmping podrà ocupar 64.000 metres quadrats com a màxim

Zona per a concerts i reforestació en el nou pla per a les Basses

Zona per a concerts i reforestació en el nou pla per a les BassesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pla especial per recuperar les Basses que promou l’equip de govern de la Paeria preveu crear un espai polivalent per a concerts i altres activitats i la reforestació del parc. Així ho van indicar ahir fonts municipals després que en la comissió extraordinària d’Urbanisme es presentés el pla urbanístic per definir els usos d’aquest espai i obtenir les propostes de l’oposició. L’espai polivalent estaria al centre de la zona pública del parc i es destinaria “a tota mena d’activitats que encara s’han de decidir, ja que de moment només s’estan definint els usos de la zona,” van precisar des de l’ajuntament.

Una altra de les actuacions destacades és la reforestació de tot el parc, tant de la part destinada a ús públic com la del càmping. Per a això, la Paeria preveu aprofitar una partida dels fons europeus Next Generation i es plantarien arbres, arbustos i condicionarien a semblança d’un prat l’espai polivalent, així com la zona de pícnic i barbacoes.D’altra banda, el consistori preveu dos espais per a aparcaments. Un està ubicat al costat de la carretera d’Osca, amb una capacitat per a 62 vehicles, mentre que el segon, molt més gran, està situat a l’entorn de la zona esportiva.

Altres actuacions incloses en el pla especial són la millora dels accessos, una rotonda a la carretera d’Osca, un carril bici i expropiar els terrenys de titularitat privada.Respecte a la zona destinada al càmping, tindrà una extensió màxima de 64.683,76 metres quadrats. Es preveu la construcció de diversos edificis, un que serveixi com a centre neuràlgic del càmping, un altre per oferir tota mena de serveis, un magatzem, una granja escola i un edifici que serveixi per a allotjaments col·lectius. L’equip de govern va deixar sobre la taula aquest pla en el ple de l’octubre perquè no tenien garantit el suport per aprovar-ho després que PSC i Comú demanessin poder estudiar-ho millor i, a més, diversos canvis. Ahir, va afirmar que ho portarà al ple d’aquest mes o al del desembre.

L’oposició demana millorar accessos i alguns canvis al càmping

El PSC, el Comú i l’edil no adscrita Maria Burrel van presentar diverses propostes de modificació del pla. Els socialistes van reclamar millorar els accessos al parc, mantenir la marquesina i l’edifici històric, reservar un espai per a un hotel i que els serveis del càmping els puguin utilitzar els que acudeixin al parc. El Comú va demanar reordenar les entrades a la zona i revisar el període de concessió del càmping, mentre que Burrel va sol·licitar un estudi de l’impacte turístic que tindria el càmping. El govern va dir que els tècnics incorporaran les aportacions que “siguin viables”.

tracking