SEGRE

El Govern, "preocupat" davant del repunt de casos però no preveu restriccions

Plaja ha demanat a la ciutadania que sigui "conscient" que encara no s’ha superat la covid-19

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja

La portaveu del Govern, Patrícia PlajaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat aquest dijous que la situació de repunt de casos de coronavirus a Catalunya els "preocupa" perquè les dades no segueixen una tendència positiva, però ha explicat que de moment no preveuen noves restriccions. Ho ha dit en la roda de premsa posterior a un Consell Executiu extraordinari, dos dies després de fer una altra reunió governamental en la qual es van aprovar els Pressupostos per a 2022, i en la qual ha demanat consciència perquè la pandèmia "encara no ha acabat".

"Les dades que s’han fet públiques aquest dijous des del departament de Salut ens avancen el previst, un repunt de casos amb l’arribada del fred i la normalització de majoria d’activitats", ha afirmat Plaja. Ha explicat que el Govern està monitorant aquestes dades i ha recordat que la situació epidemiològica és la que marca l’aplicació o no de noves mesures restrictives.

Catalunya ha registrat fins aquest dijous 1.011.585 casos confirmats acumulats de coronavirus des de l’inici de la pandèmia –931.271 amb una prova PCR o test d’antígens–, 1.277 més que en el recompte de dimecres.

La velocitat de reproducció de la malaltia (rt) puja a 1,40 i el percentatge de positivitat dels test d’antígens i PCR se situa en 2,56%, mentre que la incidència acumulada en els últims 14 dies és de 67,29 per cada 100.000 habitants i la mitjana d’edat dels casos confirmats és de 39,38 anys.

Al pla de Lleida els registres publicats aquest dijous han consolidat el lent augment de les dades epidèmiques, amb una positivitat que frega el 5% que marca l’OMS com a llindar per a pantener sota control al virus (més informació).

tracking