SEGRE

L'escola concertada de la ciutat de Lleida afirma estar discriminada per Educació i ajuntament

Marxa contra la llei Celaá a Lleida en una imatge d'arxiu.

Marxa contra la llei Celaá a Lleida en una imatge d'arxiu.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les tretze escoles concertades de la ciutat de Lleida van denunciar aquest dimecres a través d’un escrit públic que estan discriminades pel departament d’Educació i per la Paeria. Sobre Educació, afirmen que les famílies de la concertada “continuen estant discriminades” respecte a les de la pública i posen com a exemple “molt clar” el pla de digitalització que promou el departament. Indiquen que la pública ha rebut “la dotació de dispositius per a tot l’alumnat i professorat a partir de tercer d’ESO”, mentre que per a la concertada només comporta la dotació – encara pendent– “d’un perfil molt determinat de l’alumnat”.

Així, subratllen que, si no hi ha recursos per a tothom, cal donar prioritat als que més ho necessiten i que “molt alumnat de famílies necessitades de les nostres escoles ha quedat exclòs”. Afegeixen que això se suma a la falta de finançament crònic de la concertada i critica els criteris que s’apliquen a l’hora de donar subvencions als alumnes sense recursos. Amb referència a la Paeria, hi ha una doble queixa.

D’una banda, remarca que “no ha permès” la seua participació en la taula de planificació educativa de la ciutat i diu que això dificulta l’accés a dades clau per lluitar contra la segregació escolar.

De l’altra, censura el mapa escolar que va entrar en vigor l’any passat “sense prèvia consulta” a la concertada. Assenyala que, arran d’això, hi ha una zona al centre que inclou cinc concertats i altres públics, “tots de màxima complexitat”, i asseguren que això ha augmentat la segregació. A més a més, assenyalen que tots els directors de la concertada han demanat una reunió amb l’alcalde i que aquest no hi ha accedit

tracking