SEGRE

RELIGIÓ EQUIPAMENTS

La cèntrica nova mesquita de Lleida preveu obrir a finals de mes

Les obres estan molt avançades i la comunitat Imam Malik demana finançament per acabar-les “com més aviat millor” || Discrepàncies entre els veïns per la ubicació

Imatge de les obres de la futura mesquita a Alfred Perenya, que estan molt avançades.

Imatge de les obres de la futura mesquita a Alfred Perenya, que estan molt avançades.MARIA MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres per reconvertir un local al carrer Alfred Perenya número 63 en una mesquita estan molt avançades i la comunitat islàmica Imam Malik preveu obrir-la el proper 30 de novembre. Serà la cinquena de la ciutat, podrà acollir un màxim de 200 persones i serà la més gran, només darrere del Palau de Vidre, que serveix de mesquita provisional. La comunitat va informar fa dies que “l’autorització i la llicència d’obres ja estan aprovades”, per la qual cosa demana donacions als seus fidels “per acabar les obres al més aviat possible”.

Segons va explicar ahir un membre de la comunitat, “la idea és poder obrir-la el proper 30 de novembre, sempre que no hi hagi retards a les obres”.L’habilitació de la mesquita ha causat discrepàncies entre els veïns d’Alfred Perenya, ja que mentre alguns confien que no hi haurà problemes d’aglomeracions i no hi haurà molèsties, d’altres consideren que està mal ubicada, ja que “la vorera és molt estreta i hi anirà massa gent”.L’ordenança que regula els centres de culte es va modificar en el ple de la Paeria de l’octubre passat per “facilitar” que les confessions poguessin obrir els esmentats espais. L’aforament no pot superar les 200 persones i ha de tenir una vorera d’un mínim de 3 metres (alguns veïns afirmen que aquest punt s’incompleix) o bé incloure en aquesta amplada una plaça d’aparcament. En aquest sentit, fonts de la Paeria van explicar ahir que l’arquitecte de la mesquita va confirmar que la vorera compleix els tres metres mínims –es va ampliar fa temps– o no haurien demanat la llicència per a l’obertura”, la qual es preveu que l’ajuntament doni ben aviat.

Tot i així, si no fes els tres metres mínims, les mateixes fonts van afirmar que es podrà ampliar la vorera suprimint places d’aparcament, per la qual cosa “segur que es compliria amb el requisit”. Precisament, que la vorera tingui un mínim de tres metres ha impedit que la comunitat islàmica Ibn Hazam (la majoritària de Lleida) pogués habilitar una mesquita en un magatzem que va comprar al carrer del Nord, ja que la via és preferent per a vianants, té una vorera d’1,27 metres i no té places d’aparcament adjacents. Aquesta comunitat té encallat el projecte per a un nou oratori i ha de fer les pregàries de forma temporal al Palau de Vidre dels Camps Elisis o en una carpa quan el recinte firal està ocupat.

La comunitat va comprar uns terrenys al costat del riu Segre per a una mesquita, però no va poder dur a terme el projecte perquè eren inundables i no es podia autoritzar.

tracking