SEGRE

Aragonès, Borràs i Puigdemont firmen un manifest per l'absolució de Juvillà

L’actual secretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de la CUP serà jutjat pels llaços grocs a l’ajuntament de Lleida

Pau Juvillà.

Pau Juvillà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’expresident del Govern Carles Puigdemont figuren entre més d’un centenar de càrrecs i personalitats que han firmat un manifest per l’absolució del secretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de la CUP, Pau Juvillà.

Juvillà serà jutjat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 22 de desembre, i podria ser inhabilitat per haver mantingut un llaç groc en període electoral a la finestra del seu grup municipal quan era regidor de l’Ajuntament de Lleida. El manifest critica que aquest fet és "a ulls de qualsevol persona amb valors democràtics, un atac a la llibertat d’expressió" i demana que pari el procés judicial i s’absolgui a l’ara diputat 'cupaire'.

Entre els signants del manifest també hi ha l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; l’expresident de la Cambra i actual conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent; l’exdirigent de la CUP Anna Gabriel; el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i el secretari general de Junts, Jordi Sàchez.

També hi ha exconsellers que van estar empresonats després de l’1-O, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; diputats al Parlament i el Congrés de Junts, ERC i la CUP, així com cantants com el raper Pablo Hasel, activistes, advocats, escriptors i periodistes.

tracking