SEGRE

L'escut franquista de Gardeny, a l'arxiu arqueològic de Lleida abans de finals d'any

L'escut franquista de Gardeny.

L'escut franquista de Gardeny.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria de Lleida va treure aquest dimarts a licitació les obres per retirar l’escut franquista de dalt de l’edifici de l’antiga Capitania d’Infanteria de Gardeny i traslladar-lo a l’arxiu arqueològic municipal per 11.137,84 euros, IVA inclòs. El termini per presentar-hi ofertes acaba el dia 22 de novembre i els treballs han de realitzar-se en un mes a partir de l’aprovació del contracte. El 2017, l’ajuntament va cobrir l’escut, de vuit tones, amb una lona que amb el pas dels anys s’ha deteriorat i el va deixar de nou al descobert.

Es tracta de l’últim escut franquista de la via pública i el govern municipal va decidir retirar-lo en lloc de contextualitzar-lo, que és el que demana l’Associació Cultural Castell de Gardeny.

D’altra banda, la Paeria també va licitar la realització d’un estudi hidrològic i hidràulic del riu Noguerola per analitzar el risc d’inundabilitat “en una conca fortament transformada per l’activitat humana en la qual hi ha nombroses infraestructures i construccions que afecten el drenatge natural”. S’ha de tenir en compte que aquest riu discorre soterrat per la ciutat des de Balàfia fins a la seua desembocadura al Segre a l’altura de la plaça Sanahuja. El pressupost del contracte és de 12.100 euros.

tracking