SEGRE

TRIBUNALS POLÍTICA

Més de 150 persones recolzen Juvillà pel judici d'avui per no haver retirat llaços

Fiscalia demanarà vuit mesos d'inhabilitació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Més de 150 persones, entre elles diversos representants polítics, van assistir a l’acte en suport a Juvillà.

Més de 150 persones, entre elles diversos representants polítics, van assistir a l’acte en suport a Juvillà.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutja avui per desobediència el diputat de la CUP per Lleida, Pau Juvillà, per no retirar el 2019 els llaços grocs del seu despatx a la Paeria en suport als presos independentistes en campanya electoral. La Fiscalia li demana vuit mesos d’inhabilitació i 1.440 euros de multa. “Ho afronto amb normalitat i crec que en sortiré absolt, perquè crec que el que vam fer va ser just”, va dir ahir a l’acte de suport que la CUP va celebrar al Teatre de l’Escorxador i en el qual van assistir més de 150 persones.

“Anirem a defensar una acció que va ser correcta, en la qual volíem mostrar la nostra llibertat d’expressió contra un fet injust i denunciar un Estat demofòbic, que vol invisibilitzar els llaços grocs per amagar l’existència d’una repressió contra l’independentisme”, va assenyalar. “La decisió va ser col·lectiva i jo en aquell moment era el representant, però jo la defenso”, va dir Juvillà, que va afegir que l’acte no era “per ell”, sinó “contra la repressió a l’independentisme”. “És tan injust que hi ha d’haver una absolució evident, ja que no pot ser un delicte que un partit denunciï un fet que considera injust.” Per la seua part, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant va dir que “davant decisions injustes, el nostre deure era mantenir els llaços grocs” i, encara que es jutgi una persona, va demanar “que ens deixin en pau”.

Finalment, l’exconsellera Meritxell Serret va demanar, “com a represaliada, ser conscients que la democràcia es basa sempre en valors democràtics i de llibertat”.

tracking