SEGRE

Denuncia una agressió de tres urbans de Lleida i la Paeria nega irregularitats

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida, al Canyeret.

Vista de l’entrada a l’Audiència de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home ha denunciat davant del jutjat de guàrdia de Lleida tres agents de la Guàrdia Urbana a qui acusa dels delictes d’abús d’autoritat, denúncia falsa, lesions i de tenir una actitud amenaçadora i racista. Representat per l’advocat Joan Argilés, l’home explica que va ser detingut il· legalment el passat 7 de juny al carrer Cavallers després que li donessin l’alto.

Assegura que anava a peu i portava un patinet elèctric avariat a la mà, i malgrat això el van multar per anar sense casc. Afegeix que es va identificar com va poder tot i que no portava la documentació i que el van detenir il·legalment. Ja a comissaria, segons la seua versió, li van proferir comentaris racistes, el van intimidar i el van agredir durant el trasllat per ser sotmès a una revisió.

Per la seua part, des de la Paeria van afirmar ahir dimecres a aquest diari que “la Guàrdia Urbana va actuar correctament, l’atestat és correcte i no presenta cap incoherència”. També van afegir que “es van respectar escrupolosament els drets del detingut”. Pel que fa a l’arrest, “l’home va dir als agents que provocaria la seua pròpia detenció per poder denunciar-los agredint un agent, que va necessitar assistència clínica”. Finalment, van afirmar que la detenció va durar el temps mínim imprescindible per instruir les diligències.

tracking