SEGRE

LLEIDA

El punt de vacunació massiva es traslladarà a Cappont i deixarà el pavelló el dia 30

A un local que obrirà a mitjans de desembre, i el Llista podrà recuperar l'Onze de Setembre || Augmenta un 56% l'administració de primeres dosis aquest mes a Lleida pel certificat Covid

El nou punt massiu de vacunació s’està habilitant en aquest local de l’avinguda de les Garrigues.

El nou punt massiu de vacunació s’està habilitant en aquest local de l’avinguda de les Garrigues.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut traslladarà el punt de vacunació massiva del pavelló Onze de Setembre a un local a l’avinguda de les Garrigues 21, a Cappont. El pavelló estarà obert fins al 30 de novembre i el nou espai entrarà en servei a mitjans de desembre. D’aquesta manera, el Llista Blava podrà recuperar després de més d’un any el pavelló, on s’han administrat 151.000 dosis.

D’altra banda, la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, va dir que hi ha hagut un increment de la primera dosi davant de l’anunci de la implementació del certificat Covid, que si el TSJC avala, serà obligatori en restaurants, gimnasos i geriàtrics. De fet, des de l’1 de novembre, s’ha administrat a Lleida un 56% més, passant de les 663 setmanals a les 1.036. Cabezas va dir que si el TSJC el rebutja no hi ha “pla B”.

Aquesta mesura parteix de les recomanacions del Comitè Científic Assessor sobre el certificat i la seua presidenta, Magda Campins, va explicar que com que Catalunya es troba en un “risc alt” la recomanació era implementar-la també en esglésies, cines, teatres, festes, concerts, festivals i esdeveniments esportius, entre altres, però va dir que no és fàcil fer-ho i ara “és un primer pas”. Si la situació empitjora, es podria ampliar a aquests àmbits.Per una altra banda, Cabezas va dir que li “preocupa” l’increment d’hospitalitzacions i va demanar de limitar les interaccions davant de l’arribada del pont de desembre i Nadal. Tot i així, va dir que la sisena onada (la setena a Lleida), s’està comportant de forma similar a la cinquena, encara que la seua afectació en l’Atenció Primària és menor

Cabezas assenyala que l’impacte en l’Atenció Primària de la setena onada és menor que en l’anterior

D’altra banda, el certificat Covid és obligatori des d’avui a Aragó en el lleure nocturn, celebracions en establiments d’hostaleria i restauració i esdeveniments multitudinaris.

El seu Tribunal Superior de Justícia va refusar pronunciar-se i va animar el Govern a adoptar les mesures que estimi oportunes.

La UE demana la dosi de reforç per als majors de 40

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties va aconsellar ahir administrar a tots els adults majors de 40 anys la vacuna de reforç contra la Covid. El Govern central té intenció d’aplicar-la a tota la població, segons va transcendir dissabte.

Sobre això, Cabezas va dir que “segurament”, després de posar-la als de 60 a 69 anys (es començarà ben aviat) els següents seran els de 50 a 59 i, “probablement”, a tota la població. Tot i així, va indicar que amb les terceres dosis hi ha molta feina. En un altre ordre, Itàlia imposa la vacuna a policies i professors.

tracking