SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

L'Audiència deixa lliure l'acusat de la brutal violació a una dona a Lleida

Tot i que li prohibeix atansar-se a la denunciant a menys de 100 metres i haurà de comparèixer al jutjat || La causa està oberta per un delicte d'agressió sexual

Imatge de la concentració convocada per la Paeria després de conèixer-se el cas.

Imatge de la concentració convocada per la Paeria després de conèixer-se el cas.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va decretar a mitjans d’aquesta setmana l’excarceració de l’home de 45 anys que va ser detingut per la Guàrdia Urbana com a presumpte autor de la brutal violació a una dona d’uns 40 anys la matinada del 4 de novembre als voltants de la Seu Vella, com va avançar SEGRE. El tribunal li ha imposat una ordre d’allunyament, per la qual cosa no pot atansar-se a menys de 100 metres ni comunicar-se amb la denunciant. A més, haurà de comparèixer al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes, segons van indicar ahir fonts judicials.

L’Audiència de Lleida ha estimat el recurs presentat per la defensa de l’investigat, que davant del jutjat va negar els fets. Tanmateix, segons va poder saber aquest diari, davant de la policia ho va admetre i fins i tot va fer-ne ostentació. Val a recordar que la magistrada del jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida va decretar el 5 de novembre presó provisional comunicada i sense fiança.

La jutge va acordar aquesta mesura després de la petició de la Fiscalia, que va esgrimir que hi havia risc de fuga i reiteració delictiva i per la gravetat del delicte, agressió sexual.L’investigat va ser arrestat a l’avinguda Prat de la Riba minuts després que una dona acudís a la comissaria de la Urbana per demanar auxili. Tenia ferides per tot el cos, li costava caminar i tenia la roba esquinçada. Pel que sembla, la dona, que exerceix la prostitució ocasionalment, es va negar a mantenir relacions consentides amb l’home, que coneixia, perquè el va veure alterat.

Al negar-s’hi, l’individu la va agredir i la va violar. L’home també va provocar destrosses a l’interior de la comissaria de la Urbana i va intentar autolesionar-se, per la qual cosa va haver de ser traslladat a l’hospital.Després de fer-se públic el cas, tant la Paeria com diverses entitats van organitzar concentracions per mostrar el seu rebuig a la violència de gènere.

tracking