SEGRE

Cloenda de l'exposició fotogràfica sobre la retirada republicana cap a l'exili francès

La mostra ha estat exposada 76 dies a la Biblioteca Pública

La regidora

Cloenda de l'exposició fotogràfica sobre la retirada republicana cap a l'exili francès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida ha clos aquest migdia l’exposició fotogràfica ‘A nation in retreat. La Retirada vista per les agències fotogràfiques internacionals’. Una mirada al tractament periodístic que es va trametre sobre l’exili republicà cap a la frontera francesa, després de l’ocupació franquista de Catalunya.

La mostra, que s’ha pogut visitar al claustre de la Biblioteca Pública durant 76 dies, ha estat clausurada per la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, que ha destacat que "la memòria històrica no comença ni acaba amb nosaltres i hem de ser els responsables que no caigui en l'oblit".

A través de les fotografies, el comissari de l’exposició, Eric Forcada ha volgut recordar aquells fets que van suposar la fugida d’una nació dels estralls de la guerra. La recerca d’un refugi en territori francès que ben aviat es va convertir en un malson que va començar en els camps de concentració francesos i que va continuar en els camps nazis. Eric Forcada vol recordar amb aquesta mostra que la Guerra Civil Espanyola va ser pionera en l’assaig de noves tàctiques de guerra, però també en la manera com es construïa i es tractava la figura de les persones exiliades.

tracking