SEGRE

ECONOMIA ADMINISTRACIÓ

El consell de l'EMU de Lleida admet que va infravalorar patrimoni

Recull les recomanacions de l'auditoria, augmentant en 17,7 milions els actius || Es corregirà en els comptes d'aquest any

Imatge d’arxiu de la Paeria, que és propietària de l’EMU.

Imatge d’arxiu de la Paeria, que és propietària de l’EMU.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) va aprovar ahir per unanimitat modificar els comptes d’aquest any per haver infravalorat en 21 milions d’euros el seu patrimoni el 2020. Aquesta era una de les principals conclusions que es desprenien de l’informe extern que l’ajuntament va encarregar aquell any per comprovar l’estat de salut de l’ens municipal i aquests 21 milions corresponien al valor de les obres d’urbanització acabades i pendents de repercutir corresponents al pla de l’estació. Aquest informe va ser publicat el març del 2021 i va provocar que llavors l’oposició demanés una reformulació dels comptes, a la qual cosa el llavors president del consell de l’EMU, Sergi Talamonte, es va negar.

Va justificar la infravaloració del patrimoni perquè “l’auditor diu que vam ser massa prudents perquè vam valorar en menys el que realment val el nostre patrimoni, cosa que realment no es fa”. No obstant, finalment el consell va acceptar ahir incloure les recomanacions de l’auditor als comptes del 2021, la qual cosa suposarà un increment del patrimoni per a la societat de 17,7 milions d’euros, que inclouen la reversió del deteriorament del preu del sòl en l’entorn del pla de l’estació. Per una altra banda, el consell també va aprovar amb 11 vots a favor i una abstenció el pressupost de l’EMU per a l’any que ve, que contempla una previsió de 3,4 milions d’euros en venda de terrenys i una aportació de l’ajuntament de 3,5 milions d’euros.

També es preveu un “estalvi significatiu” de les despeses amb el refinançament del deute de l’ens que es va fer al llarg de l’any passat. A nivell de gestió d’habitatges, l’EMU en té 288 en propietat, set més que ara fa un any.El portaveu del PSC, Jaume Sellés, va celebrar la reformulació dels comptes, “per tancar així una etapa negra que ha durat massa, i que se’ns doni la raó als consellers que ho veníem reclamant”. D’altra banda, també va demanar acabar amb la “politització” de l’EMU i desenvolupar més polítiques d’habitatge.

tracking