SEGRE

Argimon augura "com a mínim dos setmanes de creixement" d'incidència acumulada

Catalunya està trobant indicis d’òmicron en aigües residuals des de fa dos setmanes

Un robot d'anàlisi de proves PCR.

Un robot d'anàlisi de proves PCR.ICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimecres que s’esperen "encara com a mínim dos setmanes més de creixement" de la incidència acumulada de casos de Covid-19, tenint en compte l’evolució que ha seguit en altres zones d’Europa les últimes setmanes.

Preguntat al ple del Parlament per David Cid (comuns), Argimon ha rebutjat fer prediccions a mitjà o llarg termini sobre l’evolució de les dades, i ha dit que "s’està traduint menys aquesta onada en afectació hospitalària i UCI respecte a anteriors", i que els ingressats a UCI representen un 20% dels hospitalitzats, quan en anteriors la xifra es va situar en el 30%.

Quant a la variant òmicron, ha destacat que crivellen el 20% de les mostres de PCR i continuen amb la vigilància d’aigües residuals, en les que des de fa dos setmanes s’estan trobant mostres que podrien indicar la presència d’aquesta soca –han detectat la delección 69/70, que comparteixen les variants alfa i òmicron–.

En una altra interpel·lació, la diputada del PP Lorena Roldán li ha preguntat a Argimon si condemna l’"assenyalament" que, segons ella, ha fet Plataforma per la Llengua a uns 600 infermers andalusos que s’han incorporat al sistema sanitari català. Argimon ha replicat que, per a ell, qualsevol persona és benvinguda a Catalunya i "en cap moment la llengua no serveix ni servirà per a d’alguna manera discriminar o evitar que la gent arribi", i ha apuntat que a tots els hospitals i centres d’atenció primària (CAP) hi ha personal de fora de Catalunya.

tracking