SEGRE

Vuit detinguts a Lleida en una operació contra el tràfic de drogues a l'Estat accepten entre 3 i 4 anys de presó

La Fiscalia retira l'acusació per pertinença a grup criminal

Els 8 acusats de traficar amb drogues a Ponent a l'Audiència de Lleida.

Vuit detinguts a Lleida el 2019 en una operació contra el tràfic de drogues a l'Estat accepten entre 3 i 4 anys de presóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit acusats de traficar amb drogues des de diversos municipis de Ponent han acceptat aquest dimecres penes d'entre 3 i més de 4 anys de presó -i multes d'entre 700 i 8.000 euros- en el judici per conformitat que s'ha fet a l'Audiència de Lleida.

Tot i que la Fiscalia ha mantingut l'acusació per un delicte contra la salut pública, ha acceptat rebaixar les penes i retirar l'acusació de pertinença a grup criminal. La pena més alta acordada, però, és precisament per a R. A. L., de nacionalitat espanyola, considerat el líder del grup que operava per tot Catalunya i detingut el 2019 en una operació contra el tràfic de drogues a diversos punts de l'Estat, que va acabar amb 33 detinguts.

A la demarcació de Lleida, la Guàrdia Civil va detenir, el 2019, 9 persones, 8 de les quals s'han assegut aquest dimecres al banc dels acusats de l'Audiència de Lleida. Se les acusava de tràfic de drogues i els agents van registrar i escorcollar llavors 34 habitatges de Lleida, Barcelona, Osca i Mallorca, com ara a Santa Margarida de Montbui (Anoia), a la partida de Llívia de Lleida, Bellpuig, Almacelles i Castellnou de Seana. En aquests, es va comissar cocaïna, haixix, èxtasis i marihuana així com diners en efectiu, un vehicle amb doble fons, bàscules de precisió, armes de foc "aparentment simulades" i una pistola tasser. L'actuació de la Guàrdia Civil estava ordenada pel jutjat d'Inca, a Mallorca.

Finalment, 8 dels detinguts a Ponent han estat jutjats aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. La Fiscalia ha pactat amb les defenses rebaixar la petició de pena si reconeixien els fets i s'ha evitat així una vista programada per dos dies. Tots ells han reconegut dedicar-se al tràfic de drogues i les parts han acordat per al suposat líder, 4 anys i 3 mesos de presó, mentre que per a dos més, de nacionalitat marroquina, considerats els col·laboradors més estrets del primer, s'han pactat 3 anys i 8 mesos de presó. Els altres 5, també de nacionalitat marroquina, han acceptat penes d'entre 3 i 3 anys i mig de presó.

tracking