SEGRE

LLEIDA

Final de la plantada a les guàrdies extres de 30 metges del Santa Maria

Després d'oferir l'hospital 6 € més per hora i davant de la nova onada de Covid

Final de la plantada a les guàrdies extres de 30 metges del Santa Maria

Final de la plantada a les guàrdies extres de 30 metges del Santa MariaRAMON LUZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La trentena de metges de l’hospital Santa Maria que es va plantar fa un mes per l’excés de feina i guàrdies fetes han decidit aparcar la denúncia i la demanda que preveien presentar contra l’empresa pública que gestiona GSS arran de l’augment de la pressió assistencial que està comportant la nova onada de Covid, amb un augment del nombre d’ingressats. A canvi, els facultatius han acceptat un increment en la retribució de les guàrdies de 6 euros l’hora de forma retroactiva, és a dir, des que van començar a superar les 499 hores anuals màximes exigibles per conveni. Suposarà que la retribució mitjana per hora sigui d’entre 30 i 33 euros.

En un primer moment, GSS els va oferir dos euros l’hora, però ho van rebutjar. Així ho va explicar Santiago Miguelsanz, delegat al Santa Maria de Metges de Catalunya, el sindicat al qual ha donat suport i assessorat jurídicament aquests professionals. “Hem comunicat a l’empresa que farem les guàrdies necessàries arran de l’augment de treball per la nova onada de Covid, per la qual cosa la demanda que havíem de posar per excés d’hores la deixem aparcada, ja que ara no és el moment”, va assenyalar Miguelsanz.

Tot i així, va dir que “una vegada comenci l’any nou ho volem tornar a parlar amb la gerència i demanarem el calendari anual de cada professional de les hores ordinàries i complementàries, una cosa que no s’ha fet mai”. A més, els metges també han demanat a la gerència el seu “compromís” de contractar més professionals. “Han de millorar les condicions laborals, perquè sinó serà complicat”, va afirmar.Miguelsanz va voler assenyalar que dins dels 6 euros per hora la guàrdia “han inclòs un augment del 0,9% que hauria d’haver-se aplicat aquest 2021”.

Retiren material sanitari del pavelló

Operaris retiraven ahir material sanitari del pavelló Onze de Setembre, el primer dia en què va deixar de ser punt de vacunació. L’equipament s’està adequant perquè torni a ser la seu del Lleida Llista Blava, que hi jugarà el primer partit el dia 11. Salut obrirà un altre punt de vacunació a Cappont el dia 9.

tracking