SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Vuit condemnats per tràfic de cocaïna i haixix a les comarques de Lleida

Imatge dels vuit condemnats ahir al judici.

Imatge dels vuit condemnats ahir al judici.A. GUERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir a penes de fins a quatre anys i tres mesos de presó vuit homes per traficar amb cocaïna i altres drogues a les comarques de Ponent. Va ser un judici per conformitat després que la Fiscalia i les defenses arribessin a un acord. Inicialment, el Ministeri Públic sol·licitava penes de fins a vuit anys de presó i va retirar el delicte de pertinença a organització criminal per a quatre d’ells.

Tots els acusats (quatre d’ells es troben ingressats preventivament a la presó) van reconèixer els fets i van acceptar les condemnes i multes que van dels 8.000 als 700 euros. La condemna més gran és per al que, segons la Guàrdia Civil, era el capitost d’una xarxa que operava a Catalunya en una operació que va finalitzar el novembre del 2019 en diversos punts de l’Estat i que es va saldar amb trenta-tres detinguts. A Ponent, els escorcolls es van portar a terme a Lleida ciutat, a la partida de Llívia i en un pis situat al carrer Travessia del Carme; i a Castellnou de Seana, Almacelles i Bellpuig.

En l’operació, denominada Bubadu, es van dur a terme un total de trenta-quatre registres a Mallorca, Barcelona, Lleida i Osca. Van intervenir 14,5 quilos de cocaïna, un quilo de MDMA, 3,5 quilos d’haixix i 240.000 euros.

tracking