SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Demanen tres anys de presó per al professor acusat d'abusos

La família d'una exalumna sol·licita també que se l'inhabiliti i que indemnitzi la jove amb 2.000 euros || La Fiscalia considera que hi ha indicis de tocaments

El cas serà jutjat al Canyeret.

El cas serà jutjat al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La família d’una jove lleidatana sol·licita una condemna de tres anys de presó per a un professor de filosofia, H.H.A., acusat d’abusar sexualment de la noia, exalumna seua, segons ha pogut saber aquest diari. La família, que exerceix l’acusació particular, ha sol·licitat l’obertura del judici oral arran del fet que hagi finalitzat la instrucció del cas després de la denúncia que va interposar l’agost de l’any passat als Mossos d’Esquadra per suposats tocaments a la víctima, que en el moment dels fets tenia disset anys. A més de la pena de presó per un delicte d’abusos sexuals, la família demana que s’inhabiliti el professor d’institut com a docent durant tres anys i que se li imposi una ordre d’allunyament de 200 metres i de comunicació respecte a la denunciant pel mateix període.

També reclama 2.000 euros pels danys morals ocasionats. Per la seua banda, la Fiscalia, que considera que hi ha indicis de tocaments a la menor, ultima la redacció de la qualificació. L’investigat és un exprofessor de l’institut Màrius Torres que aquest curs ha canviat de centre educatiu.La jove va denunciar el cas el 16 d’agost del 2020 a la policia catalana, que va remetre als jutjats la declaració i unes converses de WhatsApp que va mantenir amb el professor (que coneixia la menor perquè havia estat alumna seua) després de citar-la al seu domicili per entregar-li uns llibres, segons va explicar la jove.

Amb el pretext de fer-li un massatge, l’investigat li va grapejar presumptament els pits. L’adolescent va abandonar l’habitatge molt nerviosa, segons la denunciant. Durant la instrucció, la denúncia de la menor es va considerar “creïble”.La conselleria d’Educació va afirmar, quan SEGRE va destapar el cas, que no va prendre cap mesura en aquest sentit perquè, a l’estar el cas judicialitzat, no podien actuar administrativament i havien de respectar la presumpció d’innocència fins que hi hagi una sentència ferma.

Una dona va explicar un episodi similar al conèixer aquest cas

Durant la investigació del cas es va tenir coneixement que una altra exalumna, que ara té uns 35 anys, va explicar que va viure una cosa semblant amb el docent. La dona va prestar declaració als Mossos, que la van traslladar al jutjat d’instrucció 2 de Lleida. Va afirmar que li va succeir una cosa similar quan tenia divuit anys i el denunciat la va convidar a casa per fer repàs per a la selectivitat. Aquestes diligències no s’inclouen als fets que seran jutjats ara. Una vegada presentada la denúncia policial, la família de la suposada víctima en va presentar una altra a la conselleria d’Educació per demanar que s’apartés de forma cautelar el docent denunciat mentre el jutjat investigava els fets. El departament d’Educació va descartar aquesta possibilitat mentre no hi hagi sentència ferma.

tracking