SEGRE

TRÀNSIT SANCIONS

Es disparen les multes per no aparcar bé a Lleida, amb mil en 3 mesos

Les que imposa el CiviCar, el cotxe especial de la Urbana || La majoria, per estacionar en doble fila i en zones prohibides

Imatge del CiviCar passant davant d’un cotxe a doble fila.

Imatge del CiviCar passant davant d’un cotxe a doble fila.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mil multes en tres mesos. Aquestes són les sancions que ha interposat el CiviCar, el cotxe de la Guàrdia Urbana especialitzat a detectar i denunciar els vehicles mal estacionats, entre el setembre i el novembre. Una xifra que supera amb escreix les que va imposar en els primers tres mesos de vida, entre el juny i l’agost, amb 805.

Així ho van confirmar fonts municipals, que van precisar que el cotxe de la Guàrdia Urbana ha imposat 1.800 multes des de la seua estrena, de les quals un miler són d’aquests últims tres mesos. La infracció més comuna i denunciada és aparcar en doble fila, que acumula 742 denúncies des del juny. D’aquestes, més de la meitat, 420, s’han imposat aquests últims tres mesos.

La segona causa més comuna de sanció pel CiviCar és aparcar en zones prohibides, amb 252 (143 de les quals entre el setembre i el novembre), seguit de parar o estacionar en passos de vianants o carrils bici, amb 191 denúncies, de les quals 168 s’han posat aquest últim trimestre. La quarta causa més habitual és aparcar a les voreres i passos de vianants, amb 180 multes (86 en els últims mesos). Val a recordar que, abans d’imposar sancions, l’import de les quals és de 200 €, el CiviCar va circular durant un mes per la ciutat fent només advertències. No obstant, des de principis de juny va començar a sancionar i circula bàsicament pel centre de la ciutat.

tracking