SEGRE

PAERIA ECONOMIA

Inversió de 147.000 € per renovar les videocàmeres del Barri Antic de Lleida

Llum verda inicial al pressupost del 2022 a la comissió extraordinària d'Economia

Foto de la instal·lació de les noves càmeres de vigilància de l’Eix.

Foto de la instal·lació de les noves càmeres de vigilància de l’Eix.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament preveu invertir 147.000 euros l’any que ve per renovar les càmeres de videovigilància del Centre Històric. Així consta al projecte de pressupostos del 2022 que ha presentat l’equip de govern i que encara està pendent que sigui aprovat definitivament. La previsió és finançar les noves càmeres amb la venda de solars propietat de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU).

Val a recordar que el Centre Històric tenia disset càmeres per vetllar per la seguretat, però la gran majoria no funcionen, ja sigui per falta de manteniment o vandalisme. D’altra banda, l’Eix Comercial comptava amb 25 càmeres de les quals només en funcionaven deu i la Paeria va començar aquesta tardor a renovar-les i en posarà més fins a assolir les 57. Les primeres 35 s’han col·locat entre la plaça Paeria i els carrers Pi i Margall i Remolins.

Paral·lelament, el pressupost contempla destinar 300.000 euros per consolidar les muralles de la Seu Vella. La meitat del cost se sufragaria amb la venda de solars i la resta l’aportaria la Generalitat. No obstant, el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va denunciar ahir que el pressupost de la Generalitat no preveu cap partida per a aquesta actuació.

D’altra banda, la comissió extraordinària de la Paeria va aprovar inicialment la proposta de pressupost de l’any que ve amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i JxCat i del Comú. Al seu torn, el PSC, el Partit Popular i tres dels quatre regidors no adscrits hi van votar en contra, mentre que el quart edil sense partit, Sergio González, es va abstenir. D’aquesta manera, els comptes del 2022 han superat el seu primer escull, però hauran de ser ratificats al ple extraordinari convocat per a divendres dia 10, en el qual els grups debatran la seua aprovació definitiva.

En aquest sentit, el Comú va amenaçar ahir de trencar l’acord de pressupost amb el govern només una setmana després d’haver-lo firmat argüint que Junts l’incompleix en l’àrea de Participació.

El PSC denuncia que el deute augmenta en 10 milions

El grup municipal del PSC va criticar ahir que el projecte de pressupost del govern preveu augmentar en deu milions el deute de l’ajuntament. Així ho va assegurar el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, que va acusar el govern de “satanitzar el deute saludable de la Paeria” ja que “és recuperable” perquè els anteriors governs del PSC “invertien en projectes per generar riquesa”. Larrosa va recordar que “l’Empresa Municipal d’Urbanisme té dret a recuperar 21 milions d’euros del pla de l’estació que s’han de descomptar del deute total i si l’alcalde aconsegueix inversors per venir al polígon de Torreblanca també es recuperarà el deute”. Al seu torn, Larrosa va recordar que el deute de 50 milions d’euros pel parc científic i tecnològic de Gardeny “es recuperarà amb més empreses, amb més activitat econòmica i més treballadors”. Paral·lelament, l’edil Begoña Iglesias va dir que han presentat 64 esmenes als pressupostos “recollides a partir de les demandes i inquietuds que la ciutadania i les associacions de veïns han reclamat”. Per la seua part, el Partit Popular va presentar set esmenes per reforçar la seguretat, millorar els carrers i rehabilitar habitatges, entre altres propostes.

tracking