SEGRE

BARRIS ENTITATS

Dones al poder a Magraners

Copen tots els càrrecs directius veïnals i la nova presidenta diu que “això et motiva encara més” ||

La nova presidenta, segona per la dreta, amb la vicepresidenta, la comptable i la secretària de l’associació de veïns de Magraners.

La nova presidenta, segona per la dreta, amb la vicepresidenta, la comptable i la secretària de l’associació de veïns de Magraners.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació de veïns de Magraners s’ha convertit en la primera de la ciutat en la qual tots els membres de la direcció són dones. Aquestes són la presidenta, Pili Sánchez; la vicepresidenta, Miriam Martín; la tresorera, Alicia López; la secretària, Paola Ruiz, i la comptable, Lucía Ribes. Totes elles van ser elegides dijous pels membres de la nova junta de l’associació i succeeixen l’anterior liderada per Juan Gallardo, que deixa el càrrec després de vuit anys al capdavant de l’associació veïnal.

La nova presidenta, Pili Sánchez, reconeix que “fa temps que tenia moltes ganes de col·laborar i ajudar el meu barri, però fins ara no podria haver-li dedicat tot el temps que hauria volgut”. Ara que ha decidit fer el salt al món veïnal, assegura que “donarem el 100% de nosaltres i sabem que l’anterior directiva ens hi ajudarà, això tranquil·litza molt”. Pel que fa al fet de ser la primera presidenta de Magraners i encapçalar l’única directiva veïnal de Lleida composta només per dones, Sánchez reconeix que “és tot un orgull i un repte perquè tant Juan com Antonio Águila han fet moltíssima feina al capdavant de l’associació, però és il·lusionant assumir aquesta tasca i el fet de ser totes dones et motiva encara més”.

D’altra banda, tant la nova presidenta com la nova direcció diuen que esperen “poder donar exemple que les dones també volem ser al capdavant de les entitats i que ho podem fer fins i tot millor que els homes”. Respecte a quines seran les seues principals prioritats al capdavant de l’associació, Sánchez no ho dubta. “El meu gran objectiu serà millorar l’urbanisme del barri, que crec que és molt necessari, a més de reprendre els projectes que hi ha pendents a Magraners”, assenyala. D’altra banda, Sánchez diu que “elaborarem una llista de noves prioritats i, reconec que fa bastant vertigen, però saber que Juan i l’antiga junta ens assessoraran és un plus que no podem malgastar”.

Sánchez va ser elegida dijous passat entre onze candidats per dirigir la nova junta de l’associació de veïns. En aquest sentit, el seu antecessor, Juan Gallardo, que no va optar a la reelecció, va dir que inicialment s’hi havien presentat menys persones que membres tenia l’antiga junta. “Hi ha fins a setze places i s’hi van presentar onze, de manera que van entrar a formar part automàticament de la nova junta i més endavant van decidir entre ells quins rols prendria cada un.” La resta de membres de la junta el componen vocals i Sánchez va voler posar èmfasi en el fet que “entre tots els membres de la junta de l’associació som vuit dones”.

tracking