SEGRE

Rècord d'alumnes confinats a Lleida aquest curs, amb més de 2.500

El pavelló Onze de Setembre de Lleida va acollir fins l'1 de desembre les PCR a alumnes.

El pavelló Onze de Setembre de Lleida va acollir fins l'1 de desembre les PCR a alumnes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres educatius de Lleida tenien ahir el nombre rècord d’alumnes confinats durant aquest curs, amb 2.574, 215 més que el dia anterior, segons el departament d’Educació. Tot i així, a més de la llar d’infants d’Arbeca, que continua tancada amb divuit nens aïllats, cap col·legi lleidatà es troba entre els de Catalunya que tenen més alumnes confinats. Entre tots els centres educatius del territori, ahir hi havia 28.909 estudiants aïllats.

D’altra banda, la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública a la infància i l’adolescència, Laia Asso, va explicar que el 75% dels contagis per Covid que es van registrar als entorns educatius en els últims deu dies, tant de personal com d’alumnes, són de persones no vacunades. Asso va recordar que els menors de 12 anys no estan autoritzats a rebre la immunització i, per tant, suposen l’àmplia majoria dels esmentats positius. Respecte a la vacunació a nens de 5 a 11 anys, les vacunes dels quals arribaran el 13 de desembre, va dir que el punt “clau” serà saber en quin volum i periodicitat arribaran les dosis per poder traçar una estratègia amb la màxima agilitat possible. Així doncs, va afirmar que encara no s’ha elaborat l’esmentada estratègia, per la qual cosa no va poder avançar si s’utilitzaran les escoles com a centres de vacunació.

Quant al balanç diari de la pandèmia, Salut va notificar 3.171 casos, 202 a Lleida i 29 al Pirineu, i 9 morts, un a Ponent major de 70 anys. Als hospitals catalans hi havia 713 ingressats (+19), dels quals 165 eren a l’UCI (+17). Al Pirineu, es mantenia en quatre el nombre d’hospitalitzats.

tracking