SEGRE

EDUCACIÓ BALANÇ

Rècord de titulats d'ESO i Batxillerat amb la pandèmia

En el curs 2019-20, l'últim trimestre del qual va ser telemàtic pel confinament

Imatge d’una classe de Batxillerat en un institut de Lleida.

Imatge d’una classe de Batxillerat en un institut de Lleida.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants graduats en Educació Secundèria Obligatòria (ESO) i en Batxillerat en el primer curs afectat per la pandèmia del coronavirus van marcar un rècord històric, segons l’Estadística dels ensenyaments no universitaris del ministeri d’Educació relativa als resultats del curs 2019-2020.

En concret, el percentatge d’alumnes que a l’acabar l’ESO va aconseguir el títol va ser del 84% de la població que té l’edat teòrica de finalitzar aquest nivell educatiu, xifra que suposa 5,3 punts més que el curs 2018-2019 (78,8%) i un màxim històric des de la implantació d’aquest ensenyament. Val a recordar que el 2020, a causa de la pandèmia del coronavirus, es va decretar un confinament del març al juny, que va provocar que les classes fossin telemàtiques, i que el ministeri d’Educació decretés que la repetició de curs seria excepcional.

Per sexe, l’informe mostra que la taxa de dones (88,4%) és 8,4 punts més gran que la dels homes (80%), encara que “aquesta diferència era més elevada al començament de la implantació completa de l’ESO”.

Per comunitat autònoma, el valor més alt és per a Astúries (89,8%), i n’hi ha unes altres vuit que superen el 85% (País Basc, Galícia, Extremadura, Cantàbria, Navarra, Catalunya, Castella i Lleó i Madrid), mentre que les més baixes són Ceuta (72%) i Melilla (70%).

Sobre els alumnes que van passar de curs a l’ESO, el percentatge és del 93,1% a quart i del 94,2% a primer, mentre que en Batxillerat el percentatge del que passa de primer és del 92,1% i a segon, del 92,4%. Aquests percentatges suposen un increment “significatiu” respecte al curs anterior, variant dels 4,5 punts més a primer d’ESO als 9,1 a segon de Batxillerat.

Respecte als graduats en Batxillerat, l’estadística publicada pel ministeri d’Educació posa en relleu que la taxa bruta de població que finalitza el Batxillerat se situa en el 61% (5,9 punts més que la del curs anterior), un altre màxim històric. En el cas de les dones s’eleva a 69,5%, 16,4 punts més que els homes, 53,1%.

tracking