SEGRE

LLEIDA

Els ingressats a l'UCI a Lleida superen la desena per primera vegada en tres mesos

Els hospitalitzats a la província es mantenen en 57, però augmenten en tres els que es troben en estat crític || Nou rècord d'alumnes confinats a Lleida amb 2.787 i més de mil positius

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de pacients en estat crític per coronavirus a la regió sanitària de Lleida va superar ahir la desena, amb onze, tres més que divendres. Un fet que no passava des de feia tres mesos. Concretament, des del 12 de setembre, segons dades del departament de Salut.

Des d’aquell dia fins ahir, el nombre de persones en la unitat de cures intensives (UCI) acostumava a oscil·lar entre les cinc i les set i va registrar el seu mínim en quatre a finals de setembre i principis d’octubre. L’augment de pacients crítics arriba després de diverses setmanes d’un increment progressiu tant del nombre d’hospitalitzacions com de visites a l’Atenció Primària. Un fet que també ha comportat que els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida estiguin al 95% de la seua capacitat i ja hagin començat a derivar pacients a altres centres (vegeu SEGRE de divendres).

Així ho va assegurar el gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS), Ramon Sentís, que va afegir que aquest any han notat un augment dels malalts per altres virus respiratoris, cosa que l’hivern passat va ser residual. El nombre d’hospitalitzats a la regió sanitària de Lleida era ahir de 53, els mateixos que divendres. D’altra banda, els hospitalitzats a la regió del Pirineu i Aran també es mantenen en quatre.

Paral·lelament, Salut no va registrar ahir cap víctima mortal per Covid a Lleida, però va detectar 295 nous casos, la gran majoria dels quals (260) a la regió de Lleida. D’altra banda, el nombre d’alumnes lleidatans confinats per haver estat en contacte amb un possible cas positiu va assolir ahir un nou rècord amb 2.787. Són uns dos-cents més que dijous, segons les xifres que fa públiques el departament d’Educació.

De tots ells, almenys 1.373 han donat positiu i hi ha 110 docents o personal educatiu que també està confinat. En aquest sentit, la llar d’infants d’Arbeca continua sent un dels cinc centres educatius tancats a Catalunya, amb els divuit alumnes confinats, mentre que l’escola La Creu de Torrefarrera i els col·legis Arabell i Terraferma són els que tenen més grups confinats de la província, amb dos. En el conjunt de Catalunya hi ha 143 grups, 30.570 alumnes i 1.042 professionals confinats.D’altra banda, el Govern central va assegurar ahir dissabte que no es preveu aplicar la vacunació obligatòria, com farà Alemanya a partir de l’any que ve, i confia superar la sisena onada de contagis, setena en el cas de Lleida, sense haver d’aplicar més restriccions.

El pla i el Pirineu lideren l’aplicació de terceres dosis de la vacuna

La vacunació de terceres dosis va avançant i les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu són on se n’han posat en un percentatge més gran. Així ho mostren les dades del departament de Salut, que detallen que al pla s’han posat 44.816 terceres dosis, de les quals 38.453 han estat a majors de 65 anys. Això suposa que el 80% dels majors de 80 anys ja la tenen, així com el 66,4% dels d’entre 70 i 79 i el 7,5% dels d’entre 65 i 70 anys.

Al Pirineu, el 93,7% dels majors de 80 ja té la tercera dosi, entre els de 70 i 79 anys és del 62,8%, mentre que només el 6,5% dels d’entre 65 i 70 anys la tenen. Aquesta setmana s’ha iniciat la vacunació per als de la franja d’edat de 60-65 anys.

Protesta contra la vacunació obligatòria

Unes 250 persones es van manifestar ahir a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella en contra del certificat Covid i de l’obligació de vacunar-se per poder treballar.

Una mesura que no afecta els 1.600 lleidatans que ja hi treballen, tret que canviïn d’ocupació.

La justícia avala el passi Covid “voluntari”

El Tribunal Superior de Justicia de Canàries va avalar ahir el sistema voluntari de sol·licitud de certificat Covid per accedir a determinats establiments. La mesura permet poder demanar aquest document als qui desitgin entrar en locals d’hostaleria o d’oci nocturn.

Rio de Janeiro cancel·la la festa de Cap d’Any

L’alcalde de Rio de Janeiro, Eduardo Paes, va anunciar ahir la cancel·lació de la festa de Cap d’Any, que abans de la pandèmia atreia milions de turistes, després de registrar-se els primers casos de la variant òmicron.

Manifestació a Viena pels confinaments

Unes 40.000 persones es van manifestar ahir pels carrers de Viena per protestar contra el confinament a Àustria i els plans del Govern d’introduir la vacuna obligatòria contra la Covid.

El 6% dels italians creu que la Covid no existeix

El 6% dels italians, prop de tres milions, pensen que la Covid-19 no existeix.

Així ho assegura un estudi que ha encarregat el mateix Govern.

Negacionistes - Un centenar de persones es van concentrar ahir a Ricard Viñes i van anar fins a la plaça Paeria per protestar contra l’obligació de tenir el certificat Covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències i la vacunaci ...

Negacionistes - Un centenar de persones es van concentrar ahir a Ricard Viñes i van anar fins a la plaça Paeria per protestar contra l’obligació de tenir el certificat Covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències i la vacunaci ...S.C.D.

tracking