SEGRE

EQUIPAMENTS TRANSPORTS

L'actual estació de busos, activa fins a finals del 2023

La Paeria la gestionarà fins que obri la nova dels Docs || Farà una consulta ciutadana per als usos del local de Saracíbar

Imatge de les andanes de l’estació d’autobusos.

Imatge de les andanes de l’estació d’autobusos.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament mantindrà oberta l’estació d’autobusos del carrer Saracíbar fins a finals del 2023, moment en què podrà entrar en servei la nova que es farà als Docs i l’entorn de La Meta. Així ho va assegurar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, que va detallar que el consistori recuperarà l’edifici el 24 de març de l’any que ve, ja que acaba la concessió a cinquanta anys a la cooperativa que el gestiona, i que farà un procés participatiu per definir els futurs usos d’aquest equipament i de l’edifici dels sindicats. Tal com va avançar aquest diari, la intenció de l’empresa concessionària de l’estació és tornar la seua gestió a la Paeria en la data acordada.

Així ho va assegurar el que va ser el seu gerent i actual conseller d’aquesta societat, Manuel de Sárraga, que ja va avançar que “ajudarem la Paeria en el que faci falta a nivell d’assessorament, però deixant molt clar que la nostra feina acabarà el mes de març”. A partir de llavors, la Paeria haurà de gestionar aquest espai, que està molt deteriorat, fins que la nova estació estigui a punt. La previsió és inaugurar-la a començaments del 2024, per la qual cosa fins a finals del 2023, d’aquí a dos anys, l’estació de busos serà municipal.Respecte al futur de l’edifici una vegada obri la nova terminal, la intenció de l’ajuntament és fer una consulta ciutadana per decidir-ne els usos.

En aquest sentit, Postius va indicar que Lleida ha estat un dels municipis seleccionats per fer la prova pilot de democràcia participativa de la Plataforma Decidim, que fomenta les consultes municipals als veïns facilitant-los suport tècnic. No obstant, Postius va recalcar que el terreny està qualificat com a equipament comunitari i que els usos hauran d’adequar-se a aquest fet. Va afegir que ja hi ha hagut propostes per fer un aparcament, un centre cívic o ampliar espais educatius.

Postius va afegir que només la rehabilitació de l’espai, de 3.800 metres quadrats, costarà 3,5 milions i que preveuen incloure en la consulta l’edifici dels sindicats, que també és equipament comunitari.

tracking