SEGRE

Una patronal veu irregulars dos concursos públics de la Paeria de Lleida

Façana de la seu principal de la Paeria.

Façana de la seu principal de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Catalana d’Enginyeria i Arquitectura (Asinca) va presentar un escrit a l’ajuntament de Lleida en el qual considera irregulars les bases de dos concursos per contractar un servei d’assistència per definir la nova proposta del servei de recollida de residus i de la neteja viària de la ciutat de cara a la nova concessió, ja que l’actual (en la qual ambdós serveis estan unificats) acaba el 2024.

Tomàs Blay, secretari general d’Asinca, patronal que agrupa 57 empreses d’enginyeria i arquitectura amb uns 4.000 professionals, va afirmar que incompleixen la llei de Contractes Públics perquè els criteris d’adjudicació són eminentment econòmics, al valorar en un 80% l’oferta econòmica i només el 20% la memòria tècnica. “L’article 145 de la llei estableix que els serveis intel·lectuals no poden tractar-se com si fossin una obra i obliguen que els criteris relacionats amb la qualitat suposin almenys un 51% de la valoració”, va manifestar.

Així mateix, el dirigent de l’entitat va indicar que la normativa deixa clar que aquest tipus de serveis de consultoria són de caràcter intel·lectual. De fet, aquest article posa literalment “els serveis d’enginyeria i arquitectura” com a exemple de “contractes de serveis que tinguin per objecte prestacions de caràcter intel·lectual”.

Asinca va advertir per escrit l’ajuntament que vulnera la normativa vigent. Blay, que va precisar que aquest és un fet relativament habitual en licitacions d’ajuntaments i altres administracions, va assenyalar que només han rebut una resposta molt escarida que no entra en el fons del que es planteja.

Per la seua part, fonts municipals van detallar que el servei de Contractació és l’encarregat d’analitzar les al·legacions i decidir si és necessari introduir-hi o no algun canvi.

D’altra banda, el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya va presentar una al·legació després que inicialment els concursos només preveien que hi pogués haver un enginyer com a tècnic, i la Paeria va rectificar i el va obrir a altres col·lectius professionals.

tracking