SEGRE

URBANISME INDÚSTRIA

Venudes 6,5 hectàrees del nou polígon Torre Solé de Lleida un any abans que estigui llest

Al peu de l'Ll-11 i de la variant sud, estarà urbanitzat cap a finals del 2022 || Negociacions avançades per a unes altres 3 hectàrees, amb la qual cosa tindrà ocupat més d'un terç de la superfície disponible

Vista de l’estat actual de les obres del nou polígon, amb l’edifici modernista Torre Solé, que li dona nom, a la dreta.

Vista de l’estat actual de les obres del nou polígon, amb l’edifici modernista Torre Solé, que li dona nom, a la dreta.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou polígon industrial Torre Solé, el primer que s’habilita al municipi de Lleida des de fa més d’una dècada, ja té venudes parcel·les que sumen un total de 65.000 metres quadrats quan encara falta al voltant d’un any perquè n’estigui acabada la urbanització. Fonts de Finques Farré, immobiliària encarregada de la comercialització, van explicar que les empreses que han comprat terrenys són de diversos sectors, com per exemple transport, logística i concessionaris de vehicles, i que les parcel·les són d’entre 10.000 i 15.000 metres quadrats.

Les obres d’urbanització, el pressupost de les quals s’eleva a uns 7 milions d’euros, van començar el mes de març passat i segueixen el ritme previst, per la qual cosa estaran acabades cap a finals de l’any vinent. Aquest polígon està situat al peu de l’Ll-11 i de la variant sud, molt a prop dels de Camí dels Frares i CIM Lleida. És de promoció privada i té una superfície total de 36 hectàrees, de les quals 23 (230.000 metres quadrats) seran superfície útil per a empreses. A banda dels terrenys la venda dels quals ja s’ha formalitzat, hi ha negociacions avançades per a unes altres 3 hectàrees, per la qual cosa quan es concretin aquestes operacions estarà ocupada més d’una tercera part d’aquesta nova zona industrial a la capital.

El projecte ofereix parcel·les d’un mínim de 5.000 metres quadrats i un màxim de 50.000, mida que no està disponible en els polígons ja existents. Els promotors comercialitzen el sòl, ja que la construcció de les naus anirà a càrrec de les empreses que s’hi instal·lin.

El pla d’urbanització inclou fibra òptica i una instal·lació d’autoconsum compartit d’energia solar. Comptarà amb panells situats en un únic lloc i cada empresa disposarà d’una connexió en funció de les seues necessitats. Està previst que aquesta petita planta fotovoltaica subministri el 30% de l’energia necessària. El polígon pren el seu nom de l’edifici catalogat d’estil modernista que està ubicat dins, que serà rehabilitat.

tracking