SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS SOCIALS

La Paeria de Lleida adjudica la redacció del projecte de l'alberg a Pardinyes

A una UTE d'arquitectes que va incórrer en baixa temerària però que va justificar l'oferta

Imatge virtual de com serà el nou alberg de Pardinyes.

Imatge virtual de com serà el nou alberg de Pardinyes.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha adjudicat la redacció del projecte bàsic per construir l’alberg a Pardinyes a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per OCA Arquitectos Barcelona-Jordi Roig Arquitectes Associats-Sergi Pérez Muñoz per un import de 134.220,46 euros, IVA inclòs. Es tracta d’una quantitat notablement per sota del pressupost de licitació, que era de 224.066,12 euros, per la qual cosa aquesta oferta incorria en baixa temerària, d’acord amb el reglament de la llei de Contractes de les Administracions Públiques.

Per aquesta raó, la taula de Contractació va demanar que presentés un informe justificant-ne la viabilitat econòmica i finalment li va concedir l’adjudicació al considerar que els arguments que hi va donar són suficients.L’equip de govern municipal va convocar el concurs per urgència per accelerar el màxim possible els tràmits de cara a iniciar les obres del denominat equipament comunitari per a múltiples usos (Ecmu).

Al marge de la guanyadora, hi va haver unes altres tres ofertes, de les quals dos van ser excloses “al no complir la solvència tècnica” requerida al plec de condicions, segons l’informe de la proposta d’adjudicació. El termini fixat per a la redacció del projecte era de cinc mesos, però la guanyadora l’ha rebaixat a tres, per la qual cosa, tenint en compte els tràmits de la posterior licitació de les obres, aquestes tasques podrien començar durant la pròxima primavera.

El futur edifici serà modular, com el construït fa uns mesos per ampliar l’hospital Arnau de Vilanova, a fi d’agilitzar els treballs i que entri en servei com més aviat millor. Acollirà les persones que busquen feina en la fruita durant l’estiu i els sensesostre del pla Iglú durant l’hivern i estarà ubicat al carrer Josep Pallach a Pardinyes, una decisió que ha generat el rebuig de bona part dels veïns del barri. La plataforma que reivindica que aquest solar estava reservat per a una residència geriàtrica va presentar al maig més de 5.300 firmes a favor de la residència i en contra d’aquest projecte. La Generalitat aportarà 4 milions per al seu finançament i l’ajuntament i la Diputació, 600.000 euros cada un.

tracking