SEGRE

La vacunació a infants de 5 a 11 anys a Catalunya, dimecres que ve amb cita prèvia i sense franges d'edat

S'administraran principalment als punts de vacunació

El nou punt de vacunació a Lleida, situat a l'avinguda de les Garrigues.

La vacunació a infants de 5 a 11 anys a Catalunya, dimecres que ve amb cita prèvia i sense franges d'edatGerard Hoyas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacunació contra el coronavirus dels infants d'entre 5 i 11 anys a Catalunya es farà només amb cita prèvia i està previst que comenci el dimecres de la setmana que ve, 15 de desembre. En roda de premsa, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que es podrà demanar cita a través de la web vacunacovid i que també s'enviaran SMS a les persones de les que es tingui el mòbil.

La previsió és que s'obri la franja de 5 a 11 anys de cop la setmana que ve i no de forma progressiva com s'havia sospesat, per "optimitzar l'estratègia de vacunació", ha explicat Cabezas. Principalment s'administraran les vacunes als punts de vacunació, alguns dels quan s'han reobert en els darrers dies, a més d'alguns CAP i hospitals.

Pel que fa als infants amb antecedent d’infecció per COVID –amb TAR, PCR o serologia positiva– es vacunaran amb una sola dosi a partir de les 4-8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d'inici de símptomes; en cas de tenir infecció després d'haver administrat la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut 4-8 setmanes de la infecció. Per últim, qui compleixi 12 anys en els propers mesos es vacunarà amb una dosi de vacuna davant de COVID-19 pediàtrica; si compleix 12 entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d'adults.

La Comissió de Salut Pública, organisme estatal, va acordar dimarts passat ampliar la vacunació als infants de 5 a 11 anys després que el vaccí pediàtric de Pfizer fos aprovat per l'Agència Europea del Medicament (EMA). La comissió, a instàncies de la Ponència de Vacunes, va decidir que l'interval entre dosis sigui de 8 setmanes.

tracking