SEGRE

Demanen presó per atacs sexuals a noies en portals a Lleida

L’Audiència de Lleida es pronunciarà avui i té previst jutjar al març el sospitós

Una maça d'un jutge

Una maça d'un jutge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va demanar ahir la pròrroga de la presó provisional per a D.V.F., que va ser detingut el gener del 2020 com a presumpte autor de quatre atacs sexuals a noies, entre les quals dos nenes de 12 anys, en carrers o portals de Lleida, malgrat que el van relacionar amb una desena més, com va avançar en el seu dia SEGRE.

La vista va tenir lloc a l’Audiència Provincial, que té previst pronunciar-se avui sobre si l’acusat queda en presó preventiva fins a la celebració del judici, previst per al proper mes de març. El fiscal va sol·licitar que es quedi a la presó tenint en compte la pròxima data del judici i pel risc de reincidència, ja que els Mossos van catalogar el presumpte assetjador com a “molt actiu”.

La investigació es va iniciar a finals del 2018 després que la policia catalana rebés una sèrie de denúncies de joves que explicaven que havien estat assaltades per un home en ple carrer o en portals per fer-los tocaments. Els primers casos es van produir a Balàfia i després a Pardinyes i Instituts. Totes elles van relatar experiències similars i van descriure l’autor com un jove d’entre 20 i 30 anys que anava tapat amb una gorra o una caputxa.

Els investigadors van determinar que l’autor era la mateixa persona perquè el patró es repetia. Actuava a primera hora del matí, quan les víctimes acudien a l’institut, o a última hora de la nit, quan tornaven als seus domicilis. Les atacava per l’esquena, els tapava la cara i les introduïa en un portal. Podria ser acusat de delictes d’abús sexual o agressió sexual.

tracking